Héléna Manson

franséisch Schauspillerin

D'Héléna Manson, genuer als Elena Eugenia Manson den 18. August 1898 zu Caracas a gestuerwen de 14. September 1994 zu Neuilly-sur-Seine, war eng franséisch Schauspillerin.

Héléna Manson
Gebuer 18. August 1898
Caracas
Gestuerwen 14. September 1994
Neuilly-sur-Seine
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Si war vun 1925 bis 1989 an iwwer 110 Kinos- an Televisiounsfilmer ze gesinn. Si huet a Filmer vu bedeitende Regisseure wéi Georg Wilhelm Pabst, Jean Renoir, Jacques Feyder, Henri Decoin, Max Ophüls, Roman Polanski an Alain Resnais matgespillt.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1925 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1988Änneren

Um SpaweckÄnneren