Haaptmenü opmaachen

De Jacques Sernas, gebuer den 30. Juli 1925 zu Kaunas a Litauen a gestuerwen den 3. Juli 2015 zu Roum, war e franséisch-litauesche Schauspiller dee seng Carrière haaptsächlech an Italien an a Frankräich gemaach huet.

Jacques Sernas
Jacques Sernas 1955 cropped.jpg
Gebuertsnumm Jurgis Šernas
Gebuer 30. Juli 1925
Gestuerwen 3. Juli 2015
Roum
Nationalitéit Frankräich, Litauen
Aktivitéit Schauspiller, Dréibuchauteur, Filmschauspiller, Televisiounsmoderateur
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Nom Doud vu sengem Papp am Joer 1926 ass hie mat senger Mamm op Paräis geplënnert.Am zweete Weltkrich war hien an der Resistenz. Hie gouf vun den Nazie verhaft an ass am KZ Buchenwald internéiert ginn.

Vun 1947 un, war hien an enger 100 Filmer ze gesinn dorënner ganz vill B-Filmer. Hie krut awer och Rollen a Filmer vu grousse Regisseure wéi Robert Wise, Federico Fellini, Nicholas Ray, Alberto Lattuada a Liliana Cavani .

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1947 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1989Änneren

vun 1980 bis 1999Änneren

TV (Auswiel)Änneren

Um SpaweckÄnneren