Haaptmenü opmaachen

De George Rigaud, gebuer als Pedro Jorge Rigato Delissetche den 11. August 1905 zu Buenos Aires an Argentinien a gestuerwen de 17. Januar 1984 zu Leganés a Spuenien, war e franséisch Schauspiller. Hien ass a senge Filmer och als Jorge Rigaud, Georges Rigaud, Giorgio Rigato an Jorge Regaud opgetrueden.

George Rigaud
Jorge Rigaud.jpg
Gebuer 11. August 1905
Buenos Aires
Gestuerwen 17. Januar 1984
Leganés
Doudesursaach Verkéiersaccident
Nationalitéit Argentinien, Frankräich
Aktivitéit Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Dem Rigaud seng Eltere koumen aus Italien an aus dem Baskeland a waren an Argentinien ausgewandert. Am Joer 1914 koum d'ganz Famill erëm zréck a Frankräich.

De Rigaud krut och a Frankräich am Joer 1931 seng éischt Roll beim Film. Bekannt Filmer aus den 1930 Jore mat him sinn:14 juillet (1933) vum René Clair an Une histoire d'amour (1933) vum Max Ophüls. Am Ufank vum Zweete Weltkrich goung hien iwwer Italien erëm zréck an Argentinien. An Argentinien war hien als Schauspiller aktiv bis hien 1958 erëm zréck an Europa koum. Vun do un huet hien haaptsächlech an italieneschen a spuenesche Genrefilmer Niewerollen iwwerholl. Hie war an iwwer 200 Kinos- an TV-Filmer ze gesinn.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1932 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1980Änneren

Um SpaweckÄnneren