Haaptmenü opmaachen

De Peter Wilton Cushing, gebuer de 26. Mee 1913 zu Kenley a gestuerwen den 11. August 1994 zu Canterbury war en englesche Schauspiller.

Peter Cushing
Dracula 1958 e.jpg
Gebuertsnumm Peter Wilton Cushing
Gebuer 26. Mee 1913
Gestuerwen 11. August 1994
Canterbury
Doudesursaach Prostatakriibs
Nationalitéit Vereenegt Kinnekräich, Vereenegt Kinnekräich (1801-1927)
Educatioun Guildhall School of Music and Drama
Aktivitéit Schauspiller, Explorateur, Moler, Charakterschauspiller, Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Televisiounsschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

De Cushing ass bekannt duerch seng Rollen als Wëssenschaftler oder Dokter an Horrorfilmer déi vun Hammer Films produzéiert goufen.

Aner bekannt Filmer mat him sinn am Joer 1940 de Koméidisfilm A Chump at Oxford vum Alfred J. Goulding mat dem Stan Laurel an Oliver Hardy, am Joer 1952 déi romancéiert Filmbiographie vum Moler Henri de Toulouse-Lautrec Moulin Rouge vum John Huston, de Kriminalfilm The Nacked Edge (1961) vum Michael Anderson an de Science-Fiction Film Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) vum George Lucas.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1939 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1986Änneren

LiteraturÄnneren

  • Peter Cushing: An Autobiography. Orion Publishing, London 1986, ISBN 0-297-79132-X.
  • Peter Cushing: Past Forgetting. Memoires of the Hammer Years. Weidenfeld & Nicholson, London 1988, ISBN 0-297-79283-0.
  • Gary Parfitt: The Films of Peter Cushing. Bath 1975.
  • Deborah Del Vecchio, Tom Johnson: Peter Cushing. The Gentle Man of Horror and His 91 Films. Jefferson & London, 1992, ISBN 0-899-50654-2.

Um SpaweckÄnneren