Haaptmenü opmaachen

Robert Taylor (Schauspiller 1911)

(Virugeleet vu(n) Robert Taylor)

De Robert Taylor, gebuer als Spangler Arlington Brugh de 5. August 1911 zu Filley am Nebraska a gestuerwen den 9. Juni 1969 zu Santa Monica a Kalifornien, war en US-amerikanesche Schauspiller.

Robert Taylor
Robert Taylor by Eric Carpenter, 1946.jpg
Gebuertsnumm Spangler Arlington Brugh Taylor.
Gebuer 5. August 1911
Nebraska
Gestuerwen 8. Juni 1969
Santa Monica
Doudesursaach Longekriibs
Nationalitéit USA
Aktivitéit Schauspiller, Pilot, Televisiounsschauspiller, Filmschauspiller
Partei Republikanesch Partei
Famill
Bestuet mat Barbara Stanwyck, Ursula Thiess
Wikidata-logo-without-paddings.svg
De Robert Taylor

De Robert Taylor huet a Filmer vu bekannte Filmregisseure wéi William A. Wellman, John M. Stahl, George Cukor, Mervyn LeRoy a Vincente Minnelli matgespillt. A senge Filmer war hien och de Partner vu ville grousse Filmstare wéi Joan Crawford, Lionel Barrymore, Greta Garbo,Elizabeth Taylor a Vivien Leigh.

Vun 1939 bis 1951 war hie mat der Schauspillerin Barbara Stanwyck a vun 1954 bis zu sengem Doud mat der Schauspillerin Ursula Thiess bestuet

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1934 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1968Änneren

TV (Auswiel)Änneren

  • 1959-1962: The Detectives - (TV-Serie) - (97 Episoden)
  • 1968-1969: Death Valley Days - (TV-Serie) - (10 Episoden)

LiteraturÄnneren

  • Jane Ellen Wayne: Robert Taylor: The Man with the Perfect Face. St. Martin's Press, New York 1989, ISBN 0-312-02972-1.
  • Lawrence J. Quirk: Films of Robert Taylor. Citadel Press, Secancus/New Jersey 1975, ISBN 0-8065-0667-9.

Um SpaweckÄnneren

Commons: Robert Taylor – Biller, Videoen oder Audiodateien

Um SpaweckÄnneren