Haaptmenü opmaachen

De Sir John Vincent Hurt, CBE, gebuer den 22. Januar 1940 zu Chesterfield, am Derbyshire, a gestuerwen den 27. Januar 2017 zu London, war en englesche Schauspiller. Den Hurt gëtt zanter den 1970er Joren zu de profiléiertsten englesche Charakterduersteller gezielt.

John Hurt
John Hurt by Walterlan Papetti.jpg
Portrait vun 2015
Gebuertsnumm John Vincent Hurt
Gebuer 22. Januar 1940
Chesterfield
Gestuerwen 25. Januar 2017
Norfolk
Doudesursaach Bauchspäicheldrüsekriibs
Nationalitéit Vereenegt Kinnekräich
Educatioun Saint Martin's School of Art, Royal Academy of Dramatic Art, St Michael's Preparatory School, Central Saint Martins
Aktivitéit Televisiounsschauspiller, Filmschauspiller, Explorateur, Synchronspriecher, Charakterschauspiller, Theaterschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg
Den John Hurt (2009)

Den Hurt huet säi Studium um Londoner Central Saint Martins College of Art and Design ënnerbrach, wéi hien 1962 eng Theaterbourse op der Royal Academy of Dramatic Art krut.

Säin Duerchbroch am Kino koum mat enger Nieweroll am Film A Man for All Seasons vum Fred Zinnemann. Weider bedeitend Filmer mam John Hurt sinn 1972 de Mäerchefilm The Pied Piper vum franséische Regisseur Jacques Demy, 1979 de Science-Fiction Klassiker Alien vum Ridley Scott an 1980 dem David Lynch säin Horrordrama The Elephant Man. Hien huet och eng vun den Haaptrollen am US-amerikaneschen historesche Western aus dem Joer 1980 Heaven's Gate vum Michael Cimino mat dem Kris Kristofferson, Christopher Walken an der Isabelle Huppert gespillt.

Dernieft war hien awer och a Filmer, déi vill Geld an d'Kinoskeess bruecht hunn, ze gesi sou an dräi Filmer aus der Harry Potter Serie Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001) vum Chris Columbus an an den 2 Deeler vun Harry Potter and the Deathly Hallows vum David Yates. En aneren am Boxoffice erfollegräiche Film mat him war am Joer 2008 Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull vum Steven Spielberg mam Harrison Ford an der Cate Blanchett.

FilmographieÄnneren

als Schauspiller am KinoÄnneren

vun 1962 bis 1969Änneren

 
Den Hurt (2008)

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis 2017Änneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: John Hurt – Biller, Videoen oder Audiodateien