Haaptmenü opmaachen

De Michael Curtiz, gebuer als Mihály Kertész Kaminer, och Manó Kertész Kaminer, de 24. Dezember 1886 zu Budapest, dunn Éisträich-Ungarn, a gestuerwen den 11. Abrëll 1962 zu Hollywood a Kalifornien, war en ungaresch-éisträichesch-amerikanesche Filmregisseur.

Michael Curtiz
Kertesz Mihaly Delibab 1933.jpg
Gebuertsnumm Kaminer Manó
Gebuer 24. Dezember 1886
Budapest
Gestuerwen 10. Abrëll 1962
Sherman Oaks
Doudesursaach Kriibs
Nationalitéit Ungarn, USA, Éisträich-Ungarn
Aktivitéit Filmregisseur, Dréibuchauteur, Filmproduzent
Famill
Bestuet mat Lili Damita
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Während senger iwwer 50-järeger Carrière huet hien eng 160 Filmer realiséiert. Ufanks huet hien an Ungarn an an Éisträich geschafft, ier en an der Mëtt vun den 1920er Joren op Hollywood goung. Säi bekanntste Film ass haut Casablanca, fir deen en 1944 den Oscar als beschte Regisseur krut.

Och an anere Genren hat hie Succès, mat Filmer wéi The Adventures of Robin Hood, Angels With Dirty Faces, Mildred Pierce oder White Christmas.

Inhaltsverzeechnes

Filmographie (Auswiel)Änneren

UngarnÄnneren

  • 1912: Ma és holnap
  • 1913: Atlantis
  • 1913: Az utolsó bohém
  • 1914: Az aranyásó
  • 1915: Akit ketten szeretnek
  • 1916: Farkas
  • 1916: Doktor úr
  • 1917: Zoárd mester
  • 1917: A vörös Sámson
  • 1917: Tatárjárás
  • 1917: A kuruzsló
  • 1918: A víg özvegy
  • 1918: Az ördög
  • 1918: Lulu
  • 1918: Júdás
  • 1918: Alraune
  • 1918: (99)
  • 1918: A napraforgós hölgy
  • 1919: Liliom

ÉisträichÄnneren

>

HollywoodÄnneren

Um SpaweckÄnneren