Haaptmenü opmaachen

De Sergio Fantoni, gebuer de 7. August 1930 zu Roum, ass en italienesche Schauspiller an Theaterregisseur.

Sergio Fantoni
Delfini-Fantoni cropped.png
am Film "I delfini" (1960)
Gebuer 7. August 1930
Roum
Nationalitéit Italien
Aktivitéit Synchronspriecher, Filmregisseur, Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Op der Bühn war de Sergio Fantoni a Stécker vun Auteure wéi Molière, Gotthold Ephraim Lessing, Luigi Pirandello, Thornton Wilder an Harold Pinter ze gesinn.

Am Ufank vu senger Filmcarrière huet hien an italienesche Sandalefilmer wéi Ercole e la regina di Lidia (1959) vum Pietro Francisci, La battaglia di Maratona (1959) vum Jacques Tourneur an Esther and the King (1960) vum Raoul Walsh a Mario Bava matgespillt. Bedeitend Filmer mat him sinn Senso (1954) vum Luchino Visconti, Von Ryan's Express (1965) vum Mark Robson an The Belly of an Architect (1987) vum Peter Greenaway.

Hien ass de Jong vum Schauspiller Cesare Fantoni.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1949 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 2003Änneren

TV (Auswiel)Änneren

  • 1959: Ottocento - (TV-Mini-Serie) - (6 Episoden)
  • 1973: Lungo il fiume e sull'acqua - (TV-Mini-Serie) - (5 Episoden)
  • 1974: Anna Karenina - (TV-Mini-Serie) - (6 Episoden)
  • 1976: La traccia verde - (TV-Mini-Serie) - (3 Episoden)
  • 1982: Delitto di stato - (TV-Mini-Serie) - (5 Episoden)
  • 1986: La piovra 2 - (TV-Mini-Serie) - (4 Episoden)
  • 1986: The Manageress - (TV-Serie) - (4 Episoden)
  • 1994: Charlemagne, le prince à cheval - (TV-Mini-Serie) - (2 Episoden)

Um SpaweckÄnneren