Daniel Emilfork

franséische Schauspiller

Den Daniel Emilfork, gebuer als Daniel Zapognikof de 7. Abrëll 1924 zu Providencia, Chile a gestuerwen de 17. Oktober 2006 zu Paräis war e franséische Schauspiller.

Daniel Emilfork
Gebuertsnumm Daniel Zapognikof, Daniel Emilfork
Pseudonym Daniel Emilfork-Berenstein
Gebuer 7. Abrëll 1924
Gestuerwen 17. Oktober 2006
18. Arrondissement
Nationalitéit Frankräich, Chile
Aktivitéit Schauspiller, Filmschauspiller, Synchronspriecher
Famill
Bestuet mat Denise Péron
Kanner Stéphanie Loïk

Zanter 1949 huet hien a Frankräich gelieft.

Duerch säin aussergewéinlecht Gesiicht huet hien am Kino bal ëmmer de Béise gespillt. Am Theater hat hien d'Méiglechkeet all säi Kënnen als Schauspiller ënner Bewäis ze stellen, sou a Stécker vum Federico García Lorca, Shakespeare, Tschechow an Dostoïevski.

Filmographie änneren

Kino änneren

vun 1955 bis 1959 änneren

vun 1960 bis 1969 änneren

vun 1970 bis 1979 änneren

vun 1980 bis 1989 änneren

vun 1990 bis 2007 änneren

Um Spaweck änneren