Gloria Swanson

amerikanesch Schauspillerin (1899–1983)

D'Gloria Swanson (biergerlech: Gloria May Josephine Svensson), gebuer de 27. Mäerz 1899 zu Chicago, Illinois a gestuerwen de 4. Abrëll 1983 zu New York City, war eng US-amerikanesch Schauspillerin a Produzentin.

Gloria Swanson
Portrait vun 1921
Gebuertsnumm Gloria May Josephine Swanson
Gebuer 27. Mäerz 1899
Chicago
Gestuerwen 4. Abrëll 1983
Doudesursaach Herz-Kreislaufkrankheet
Nationalitéit USA
Aktivitéit Schauspiller, Filmproduzent, Autobiograph, Theaterschauspiller, Televisiounsschauspiller, Filmschauspiller
Partei Republikanesch Partei
Famill
Bestuet mat Wallace Beery, Henry de La Falaise, William Dufty

Si zielt zu de weltwäit bekanntste Staren aus der Stommfilmzäit. Och hir Roll vun der Norma Desmond am Billy Wilder sengem Film noir Sunset Boulevard (1950) huet hir grouss Bekanntheet bruecht.

Filmographie (Auswiel) änneren

  • 1919: Male and Female
  • 1919: Don't Change Your Husband
  • 1920: Irrwege einer Ehe
  • 1921: The Affairs of Anatol
  • 1922: Beyond the Rocks
  • 1923: Bluebeard's Eighth Wife
  • 1923: Zaza
  • 1924: Manhandled
  • 1925: Madame Sans-Gêne
  • 1925: Stage Struck
  • 1926: Fine Manners
  • 1927: The Love of Sunya
  • 1928: Sadie Thompson
  • 1929: The Trespasser
  • 1929: Queen Kelly
  • 1930: What a Widow
  • 1931: Indiscreet
  • 1931: Tonight or Never
  • 1933: Perfect Understanding
  • 1941: Father Takes a Wife
  • 1950: Sunset Boulevard
  • 1952: Three for Bedroom C
  • 1974: Killer Bees
  • 1974: Airport 1975

Um Spaweck änneren

Commons: Gloria Swanson – Biller, Videoen oder Audiodateien