Haaptmenü opmaachen

D'Virginia Cathryn "Gena" Rowlands, gebuer den 19. Juni 1930 zu Madison am Wisconsin, ass eng US-amerikanesch Schauspillerin.

Gena Rowlands
Gena Rowlands 1992.jpg
D'Gena Rowlands (1992).
Gebuertsnumm Virginia Cathryn Rowlands
Gebuer 19. Juni 1930
Madison
Nationalitéit USA
Educatioun Universitéit vu Wisconsin-Madison, American Academy of Dramatic Arts
Aktivitéit Televisiounsschauspiller, Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Schauspiller
Famill
Bestuet mat John Cassavetes
Papp Edwin Myrwyn Rowlands
Mamm Lady Rowlands
Kanner Nick Cassavetes, Alexandra Cassavetes, Zoe Cassavetes
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Si huet 1954 de Schauspiller John Cassavetes bestuet, dee s'op der Konschtakademie zu New York kennegeléiert hat. Si blouwe bis zum Cassavetes sengem Doud, 1989, zesummen, a si hat mat him dräi Kanner, déi allen dräi Regisseure sinn.

Bis d'Enn vun den 1950er Joren huet d'Gena Rowlands Theater gespillt. Hiren éischte Film war 1958 dem José Ferrer säin High Cost of Loving.

Si huet an 10 Filmer vun hirem Mann John Cassavetes matgespillt, dorënner A Woman Under the Influence (1974) a Gloria (1980), fir déi s'eng Oscar-Nominéierung krut. Och a Filmer vun hirem Jong Nick Cassavetes huet si matgespillt, zum Beispiel an Unhook the Stars.

Filmographie (Auswiel)Änneren

 
D'Rowlands beim Filmfestival vu Cannes (2006).
  • 1958: The High Cost of Loving
  • 1959: Shadows
  • 1962: Lonely Are the Brave
  • 1962: The Spiral Road
  • 1963: A Child Is Waiting
  • 1967: Tony Rome
  • 1968: Faces
  • 1969: Gli intoccabili
  • 1971: Minnie and Moskowitz
  • 1974: A Woman Under the Influence
  • 1976: Two-Minute Warning
  • 1977: Opening Night
  • 1978: The Brink's Job
  • 1978: A Question of Love, (Tëleesfilm)
  • 1979: Strangers: The Story of a Mother and Daughter (Tëleesfilm)
  • 1980: Gloria'
  • 1982: Tempest
  • 1983: Thursday's Child (Tëleesfilm)
  • 1984: Love Streams
  • 1985: An Early Frost, Tëleesfilm)
  • 1987: Light of Day
  • 1987: The Betty Ford Story, (Tëleesfilm)
  • 1988: Another Woman
  • 1990: Hollywood Mavericks, (Documentaire)
  • 1991: Once Around
  • 1991: Night on Earth
  • 1991: Ted and Venus
  • 1991: Face of a Stranger, (Tëleesfilm)
  • 1992: Crazy in Love, (Tëleesfilm)
  • 1993: Silent Cries
  • 1993: Anything for John (Documentaire)
  • 1995: Something to Talk About
  • 1995: The Neon Bible
  • 1996: Unhook the Stars
  • 1997: She's So Lovely
  • 1998: Paulie
  • 1998: Hope Floats
  • 1998: The Mighty
  • 1998: Playing by Heart
  • 1999: The Weekend
  • 2000: Light Keeps Me Company (Documentaire)
  • 2001: Wild Iris (Tëleesfilm)
  • 2003: Broadway: The Golden Age, by the Legends Who Were There (Documentaire)
  • 2002: Hysterical Blindness (Tëleesfilm)
  • 2004: Taking Lives
  • 2004: The Notebook
  • 2005: The Skeleton Key
  • 2006: Paris, je t'aime
  • 2007: Broken English
  • 2007: Persepolis (Stëmm)
  • 2007: What If God Were the Sun?, Tëleesfilm
  • 2009: Monk (Serie), Episod 7x12
  • 2011: Olive
  • 2012: Yellow

Um SpaweckÄnneren

Commons: Gena Rowlands – Biller, Videoen oder Audiodateien