Sabine Azéma

franséisch Schauspillerin

D'Sabine Azéma, gebuer den 20. September 1949 zu Paräis, ass eng franséisch Schauspillerin.

Sabine Azéma
AZEMA Sabine H-24x30-1996 crop.jpg
Gebuertsnumm Sabine Florence Azéma
Gebuer 20. September 1949
Paräis
Nationalitéit Frankräich
Educatioun Conservatoire national supérieur d'art dramatique,
Paräisser Conservatoire,
Cours Florent
Aktivitéit Schauspiller, Filmregisseur, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Alain Resnais
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Si war vun 1984 un a ville Filmer vum franséische Regisseur Alain Resnais ze gesinn. Si huet awer och a Filmer vun anere bedeitende Regisseure wéi Bertrand Tavernier, Mario Monicelli, Agnès Varda an Andrzej Zulawski matgespillt.

Si krut zweemol en César als bescht Schauspillerin.

Si war vun 1998 bis zu deem sengem Doud am Joer 2014 mam Filmregisseur Alain Resnais bestuet.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1976 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis 2019Änneren

no 2020Änneren

AuszeechnungenÄnneren

  • 1985: César als bescht Schauspillerin am Film Un dimanche à la campagne vum Bertrand Tavernier.
  • 1987: César als bescht Schauspillerin am Film Mélo vum Alain Resnais.

Um SpaqweckÄnneren

Commons: Sabine Azéma – Biller, Videoen oder Audiodateien