Haaptmenü opmaachen
Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

Den Tour de Suisse ass eng Etappecourse mam Vëlo déi zanter 1933 an der Schwäiz gefuer gëtt.

Zanter 2005 gehéiert dës Course zum UCI ProTour.

PalmarèsÄnneren

Joer Éischten Zweeten Drëtten
1933 AUT  Max Bulla SUI  Albert Büchi FRA  Gaspard Rinaldi
1934 DEU (1945)  Ludwig Geyer FRA  Léon Level ITA (1861-1946)  Francesco Camusso
1935 FRA  Gaspard Rinaldi SUI  Leo Amberg BEL  Henri Garnier
1936 BEL  Henri Garnier BEL  Gustaaf Deloor SUI  Leo Amberg
1937 SUI  Karl Litschi SUI  Leo Amberg SUI  Walter Blattmann
1938 ITA (1861-1946)  Giovanni Valetti LUX  Arsène Mersch ITA (1861-1946)  Severino Canavesi
1939 SUI  Robert Zimmermann SUI  Max Bolliger LUX  Christophe Didier
1940 Net gefuer
1941 SUI  Josef Wagner SUI  Werner Buchwalder SUI  Ferdi Kübler
1942 SUI  Ferdi Kübler SUI  Willy Kern SUI  Fritz Stocker
1943-45 Net gefuer
1946 ITA (1861-1946)  Gino Bartali SUI  Josef Wagner ITA (1861-1946)  Aldo Ronconi
1947 ITA  Gino Bartali ITA  Giulio Bresci BEL  Stan Ockers
1948 SUI  Ferdi Kübler ITA  Giulio Bresci SUI  Hans Sommer
1949 SUI  Gottfried Weilenmann SUI  Georges Aeschlimann SUI  Ernst Stettler
1950 SUI  Hugo Koblet LUX  Jean Goldschmit ITA  Aldo Ronconi
1951 SUI  Ferdi Kübler SUI  Hugo Koblet ITA  Alfredo Martini
1952 ITA  Pasquale Fornara SUI  Ferdi Kübler ITA  Carlo Clerici
1953 SUI  Hugo Koblet SUI  Fritz Schaer ITA  Danilo Barozzi
1954 ITA  Pasquale Fornara ITA  Agostino Coletto ITA  Giancarlo Astrua
1955 SUI  Hugo Koblet BEL  Stan Ockers SUI  Carlo Clerici
1956 SUI  Rolf Graf SUI  Fritz Schaer BEL  Jozef Planckaert
1957 ITA  Pasquale Fornara BEL  Edgard Sorgeloos SUI  Attilio Moresi
1958 ITA  Pasquale Fornara FRG  Hans Junkermann ITA  Antonino Catalano
1959 FRG  Hans Junkermann FRA  Henry Anglade ESP (1945-1977)  Federico Bahamontes
1960 SUI  Alfred Rüegg SUI  Kurt Gimmi SUI  René Strehler
1961 SUI  Attilio Moresi BEL  Hilaire Couvreur SUI  Alfred Rüegg
1962 FRG  Hans Junkermann ITA  Franco Balmamion ITA  Aldo Moser
1963 ITA  Giuseppe Fezzardi SUI  Rolf Maurer SUI  Attilio Moresi
1964 SUI  Rolf Maurer ITA  Franco Balmamion ITA  Italo Zilioli
1965 ITA  Franco Bitossi BEL  Joseph Huysmans ITA  Marcello Mugnaini
1966 ITA  Ambrogio Portalupi ITA  Carlo Chiappano SUI  Rudi Zollinger
1967 ITA  Gianni Motta SUI  Rolf Maurer ESP (1945-1977)  Luis Pedro Santamarina
1968 SUI  Louis Pfenninger SUI  Robert Hagmann BEL  Herman Van Springel
1969 ITA  Vittorio Adorni ESP (1945-1977)  Aurelio González SUI  Bernard Vifian
1970 ITA  Roberto Poggiali SUI  Louis Pfenninger ITA  Primo Mori
1971 BEL  Georges Pintens SUI  Louis Pfenninger ITA  Ugo Colombo
1972 SUI  Louis Pfenninger FRA  Roger Pingeon ITA  Michele Dancelli
1973 ESP (1945-1977)  José Manuel Fuente ITA  Donato Giuliani ITA  Wladimiro Panizza
1974 BEL  Eddy Merckx SWE  Gösta Pettersson SUI  Louis Pfenninger
1975 BEL  Roger De Vlaeminck BEL  Eddy Merckx SUI  Louis Pfenninger
1976 NED  Hennie Kuiper BEL  Michel Pollentier ESP (1945-1977)  José Pesarrodona
1977 BEL  Michel Pollentier BEL  Lucien Van Impe NED  Bert Pronk
1978 BEL  Paul Wellens SUI  Ueli Sutter SUI  Josef Fuchs
1979 BEL  Wilfried Wesemael BEL  Rudy Pevenage ITA  Leonardo Mazzantini
1980 ITA  Mario Beccia SUI  Josef Fuchs NED  Joop Zoetemelk
1981 SUI  Beat Breu SUI  Josef Fuchs ITA  Leonardo Natale
1982 ITA  Giuseppe Saronni NED  Theo de Rooij BEL  Guido Van Calster
1983 IRL  Sean Kelly NED  Peter Winnen SUI  Jean-Marie Grezet
1984 SUI  Urs Zimmermann POR  Acácio da Silva AUT  Gerhard Zadrobilek
1985 AUS  Phil Anderson SUI  Niki Rüttimann SUI  Guido Winterberg
1986 USA  Andrew Hampsten GBR  Robert Millar USA  Greg LeMond
1987 USA  Andrew Hampsten NED  Peter Winnen COL  Fabio Parra
1988 AUT  Helmut Wechselberger CAN  Steve Bauer POR  Acácio da Silva
1989 SUI  Beat Breu SUI  Daniel Steiger SUI  Jörg Müller
1990 IRL  Sean Kelly GBR  Robert Millar USA  Andrew Hampsten
1991 BEL  Luc Roosen SUI  Pascal Richard USA  Andrew Hampsten
1992 ITA  Giorgio Furlan ITA  Gianni Bugno SUI  Fabian Jeker
1993 ITA  Marco Saligari SUI  Rolf Jaermann ESP  Fernando Escartín
1994 SUI  Pascal Richard UKR  Vladimir Poulnikov ITA  Gianluca Pierobon
1995 RUS  Pavel Tonkov SUI  Alex Zülle POL  Zenon Jaskuła
1996 AUT  Peter Luttenberger ITA  Gianni Faresin ITA  Gianni Bugno
1997 FRA  Christophe Agnolutto SUI  Oscar Camenzind GER  Jan Ullrich
1998 ITA  Stefano Garzelli SUI  Beat Zberg ITA  Wladimir Belli
1999 ITA  Francesco Casagrande FRA  Laurent Jalabert ITA  Gilberto Simoni
2000 SUI  Oscar Camenzind ITA  Dario Frigo ITA  Wladimir Belli
2001 Lance Armstrong[1] ITA  Gilberto Simoni ITA  Wladimir Belli
2002 SUI  Alex Zülle POL  Piotr Wadecki FRA  Nicolas Fritsch
2003 KAZ  Alexander Winokurow ITA  Giuseppe Guerini ESP  Óscar Pereiro
2004 GER  Jan Ullrich SUI  Fabian Jeker ITA  Dario David Cioni
2005 ESP  Aitor González AUS  Michael Rogers Jan Ullrich[2]
2006 Jan Ullrich[2] ESP  Koldo Gil GER  Jörg Jaksche
2007 RUS  Vladimir Karpets LUX  Kim Kirchen BEL  Stijn Devolder
2008 CZE  Roman Kreuziger GER  Andreas Klöden ESP  Igor Antón
2009 SUI  Fabian Cancellara GER  Tony Martin CZE  Roman Kreuziger
2010 LUX  Fränk Schleck Lance Armstrong[1] DEN  Jakob Fuglsang
2011 USA  Levi Leipheimer ITA  Damiano Cunego NED  Steven Kruijswijk
2012 POR  Rui Costa LUX  Fränk Schleck USA  Levi Leipheimer
2013 POR  Rui Costa NED  Bauke Mollema CZE  Roman Kreuziger
2014 POR  Rui Costa SUI  Mathias Frank NED  Bauke Mollema
2015 SLO  Simon Špilak GBR  Geraint Thomas NED  Tom Dumoulin
2016 COL  Miguel Ángel López ESP  Ion Izagirre FRA  Warren Barguil
left

D'Lëtzebuerger am Tour de SuisseÄnneren

Um SpaweckÄnneren