Haaptmenü opmaachen

De Kim Kirchen, gebuer den 3. Juli 1978 an der Stad Lëtzebuerg, ass e lëtzebuergesche Vëlossportler. Hien ass de Bouf vum Erny Kirchen.

Kim Kirchen
Kim Kirchen.jpg
Gebuer 3. Juli 1978
Lëtzebuerg
Nationalitéit Lëtzebuerg
Aktivitéit Vëlossportler, Cyclocrossfuerer
Gréisst 177 Zentimeter
Gewiicht 67 kg
Veräin HTC-Highroad, Katusha-Alpecin, Equipe Fassa Bortolo, T-Mobile
Famill
Papp Erny Kirchen
Wikidata-logo-without-paddings.svg
De Kim Kirchen bei den Nationale Meeschterschaften 2007 uewen um Keeler Poteau

Seng éischt Course fiert hien 1992 zu Dummeldeng an der Kategorie Cadets.

Vun 1998 bis 2000 ass hien an der italienescher Amateur-Equipe De Nardi.

An Italien kënnt hien a Kontakt mat der Equipe Fassa Bortolo a kritt do e Kontrakt als Profi. An dëser italienescher Equipe fiert hie vun 2001 bis 2005. 2006 ass hie bei d'däitsch Equipe T-Mobile Team gewiesselt, an 2009 fiert hie fir den Team Columbia-HTC.

Zanter der Saison 2010 fiert hie bei der Equipe Katjuscha. Well e beim Tour de Suisse 2010 e kuerzen Häerzstëllstand hat, konnt en dat Joer net beim Tour de France matfueren.

Nom Enn vu senger professioneller Carrière, aus Gesondheetsgrënn, schafft hien am Sportsministère am Archiv iwwer de Lëtzebuerger Vëlossport.[1]

PalmarèsÄnneren

1995Änneren

1996Änneren

1998Änneren

1999Änneren

2000 (De Nardi-Pasta Montegrappa)Änneren

2001 (Fassa Bortolo)Änneren

2002 (Fassa Bortolo)Änneren

2003 (Fassa Bortolo)Änneren

2004 (Fassa Bortolo)Änneren

 
Kim Kirchen

2005 (Fassa Bortolo)Änneren

2006 (T-Mobile Team)Änneren

2007 (T-Mobile Team)Änneren

2008 (Team Columbia-High Road)Änneren

2009 (Team Columbia-HTC)Änneren

2010Änneren

  00De Contenu vun dësem Kapitel oder dësem Artikel ass net méi aktuell. Hëlleft w.e.g. mat, en nees op de leschte Stand ze bréngen.


GielercherÄnneren

Virdrun    Sportler vum Joer    Duerno
Jeff Strasser 2000 Jeff Strasser
David Fiegen 2003 - 2004 - 2005 Fränk Schleck
Fränk Schleck 2007 - 2008 Andy Schleck

LiteraturÄnneren

  • Pierre Gricius: Das Leben danach - Interview mam Kim Kirchen am Luxemburger Wort vum 19. Abrëll 2017 S.47

Kuckt ochÄnneren

Um SpaweckÄnneren

ReferenzenÄnneren

  1. Bernard Thomas: "Working Class Hero." in: d'Lëtzebuerger Land 5. Februar 2016, Nr.6, S.10.