Haaptmenü opmaachen

François Neuens

lëtzebuergesche Vëlossportler

De François Neuens, gebuer als Franz Neuens de 6. September 1912 zu Gonnereng a gestuerwen de 27. August 1985 zu Wolz[1], war e lëtzebuergesche Vëlossportler. Hien ass 3-mol den Tour de France (1937, 1938 an 1939) matgefuer, an huet 1943 zwou Etappe gewonnen.

François Neuens
François Neuens.jpg
De François Neuens (1938)
Gebuer 6. September 1912
Gonnereng
Gestuerwen 27. August 1985
Wolz
Nationalitéit Lëtzebuerg
Aktivitéit Vëlossportler
Wikidata-logo-without-paddings.svg

PalmarèsÄnneren

1935Änneren

  • 5. um Championnat vu Lëtzebuerg (Junioren)

1936Änneren

1937Änneren

1938Änneren

1939Änneren

1941Änneren

  • 1. an der Hockenheim Rundfahrt
  • 7. am Tour de Luxembourg
  • 8. am Championnat d'Allemagne

1942Änneren

1943Änneren

  • 1. am Tour de Luxembourg
    • Gewënner vun der 1., an 2. Etappe

1945Änneren

  • 4. am Landeschampionnat

Kuckt ochÄnneren

LiteraturÄnneren

  • Daniel Wampach, Als Ausreißer zum Sieg - Luxemburger François Neuens gewann vor 80 Jahren gleich zwei Etappen bei der Tour de France am Luxemburger Wort vum 19. Juli 2019, S. 37

Um SpaweckÄnneren

ReferenzenÄnneren