Haaptmenü opmaachen

Den Gino Bartali gebuer den 18. Juli 1914 zu Ponte a Ema, bei Florenz an Italien a gestuerwen de 5. Mee 2000 war en italieenesche Vëlossportler, Tour de France a Giro d'Italia-Gewënner. Säi Spëtznumm war il Ginettaccio.

Hien hat am Laf vu senger Profiscarrière vun 1935 bis 1954 am Ganzen 91 Coursse gewonnen.

Säi Palmarès gouf an de Krichsjore vun 1940 bis 1945 ënnerbrach, mä hien hat mat 23 Joer Aktivitéit eng vun de längste Carrièren am professionelle Vëlossport.

No enger schwéierer Chute 1934 hat e Chirurg him säi ganzt Gesiicht missen nei maachen.

Victoiren um Tour de FranceÄnneren

Den Gino Bartali hat den Tour de France 1938 an 1948 gewonnen. Hien ass domat den eenzege Coureur deen den Tour an engem Ofstand vun zéng Joer zweemol konnt gewannen.

Am Tour de France 1938 ass hie fir d'italieenesch Nationalequipe gefuer.

  • Distanz: 4694 km
  • Etappen: 21
  • Moyenne: 31,565 km/h

Am Tour de France 1948 war et nach ëmmer d'italieenesch Nationalequipe.

  • Distanz: 4922 km
  • Etappen: 21
  • Moyenne: 33,442 km/h

All Participatiounen um Tour de FranceÄnneren

Palmarès no JorenÄnneren

1934Änneren

  • 4. am Généralklassement vum Tour de Tripolitania

1935Änneren

1936Änneren

1937Änneren

1938Änneren

1939Änneren

1940Änneren

1945Änneren

  • 1. am Tour de Campanie

1946Änneren

1947Änneren

1948Änneren

1949Änneren

1950Änneren

1951Änneren

1952Änneren

1953Änneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Gino Bartali – Biller, Videoen oder Audiodateien