Mett Clemens

lëtzebuergesche Vëlossportler
Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Mathias Mett Clemens, gebuer den 8. August 1915 zu Réideng (Rédange) a Loutrengen a gestuerwen de 24. November 2001 zu Hunchereng, war LSAP-Politiker an e bekannte lëtzebuergesche Vëlossportler.

Mett Clemens
Mathias Clemens.jpg
Gebuer 8. August 1915
Réiden op der Atert
Gestuerwen 26. November 2001
Beetebuerg
Nationalitéit Lëtzebuerg
Aktivitéit Vëlossportler
Veräin/Ekipp Alcyon
Partei LSAP
Famill
Geschwëster Pierre Clemens
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hien ass dräimol den Tour de France gefuer a war 1938 de 5. an 1939 souguer de 4.

Hie war vun 1946 bis 1951 Deputéierten an der Chamber.

Säi LiewenÄnneren

Säi PalmarèsÄnneren

Hien huet e Palmarès vu 36 Victoiren als Professionell

1935Änneren

1936Änneren

1937Änneren

1938Änneren

1939Änneren

1940Änneren

  • 1. um Lëtzebuerger Championnat am Cyclo-Cross

1942Änneren

1945Änneren

1946Änneren

1947Änneren

1948Änneren

LiteraturÄnneren

  • BAUSCH, Armando & ZANGERLE, Gaston: Mett Clemens, Ein Leben für den Radsport, 1995, 135 S.
  • HARRY, Frank: Einer unserer ganz grossen kam aus Hücheringen: Mett Clemens, 1989
  • SPAUTZ, Roger: Mett Clemens, 1978

Um SpaweckÄnneren