Marcel Ernzer

Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.
Marcel Ernzer lénks ënnen am Eck

De Marcel Ernzer war e lëtzebuergesche Vëlossportler.

Säi LiewenÄnneren

De Marcel Ernzer ass den 23. Mäerz 1926 zu Esch-Uelzecht op d'Welt komm. Seng Elteren, de Jean Ernzer an d'Marie Dams, hunn zu Réimech e Kino bedriwwen, wou de Marcel an d'Primärschoul gaangen ass. Duerno huet hien an der Stad an enger Bäckerei geschafft.

Méi spéit ass hien op d'Rodanger Schmelz komm, wou hien an de Wanterméint geschafft huet an am Summer Spezialcongé krut fir Vëloscoursen ze fueren. Als 3. vu 5 Kanner huet hien un der Säit vu sengem eelere Brudder Jos seng Passioun fir de Vëlossport entdeckt. Hie war nach ganz jonk wéi hie seng Lizenz beim "VC Pignon" zu Bouneweg kritt huet. Hie war an dësem Club vun 1943 bis 1961. 1962 (a sengem leschte Joer als Coureur) hat hien eng Lizenz bei der UC Dippech.

De Marcel Ernzer ass den 1. Abrëll 2003 gestuerwen.

PalmarèsÄnneren

1947Änneren

1948Änneren

1949Änneren

1950Änneren

1951Änneren

1952Änneren

1953Änneren

1954Änneren

1955Änneren

1956Änneren

1957Änneren

1958Änneren

 
D'Ekipp Nelux beim Tour de France 1958

1959Änneren

1960Änneren

1961Änneren

1962Änneren

Kuckt ochÄnneren

Um SpaweckÄnneren