Haaptmenü opmaachen

Benoît Joachim

Lëtzebuergesche Vëlossportler
Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.
De Benoît Joachim zu Miersch beim Depart vun der 4. Etapp vum Skoda Tour de Luxembourg 2007

De Benoît Joachim, gebuer de 14. Januar 1976 zu Lëtzebuerg, ass e lëtzebuergesche Vëlossportler.

Den 11. September 2006 ënnerschreift hien e Kontrakt fir zwee Joer bei der kasachescher Equipe Astana Cycling Team, déi vum Lëtzebuerger Marc Biver geleet gëtt.

2008 gouf hien am Challenge Illes Balears op Mallorca de 17. mat 34 Sekonnen Retard op de belsche Gewënner Philippe Gilbert.

PalmarèsÄnneren

1993Änneren

1998Änneren

1999 (US Postal Service)Änneren

2000 (US Postal Service)Änneren

2001 (US Postal Service)Änneren

2002 (US Postal Service)Änneren

2003 (US Postal Service - Berry Floor)Änneren

2004 (US Postal Service - Berry Floor)Änneren

2005 (Discovery Channel Pro Cycling Team)Änneren

2006 (Discovery Channel Pro Cycling Team)Änneren

 
De Benoît Joachim bei der Equippeprésentatioun vum Skoda Tour de Luxembourg 2007

2007 (Astana Cycling Team)Änneren

2008 (Astana Cycling Team)Änneren

DopingÄnneren

Am Joer 2001 gouf beim Benoît Joachim bei de Lëtzebuerger Landesmeeschterschaften een erheichten Nandrolonwäert festgestallt[1]. Hie gouf doropshi vu senger Equipe US Postal Service suspendéiert. Obschonn d'B-Prouf och positiv war, konnt dat Resultat wéinst Onreegelméissegkeete bei der Auswäertung net gewäert ginn. Nodeem d'FSCL d'Urteel opgehuewen hat, ass de Joachim erëm bei senger aler Equipe ënner Daach komm[2].

Um SpaweckÄnneren

ReferenzenÄnneren