De Grand Prix de Fourmies ass eng Vëloscourse a Frankräich.

Prinzipiell gëtt de Grand Prix de Fourmies als Course vun engem Dag ausgedroen. 1936 huet d'Course aus zwou Hallefetappe bestanen. An de Joren 1960, 1961, 1962, 1972 a 1973 gouf d'Course an zwou Etappe gefuer.

PalmarèsÄnneren

Joer Éischten Zweeten Drëtten
1928 FRA  Albert Barthélémy BEL  Achille Bauwens FRA  Maurice Denamur
1929 FRA  Albert Barthélémy BEL  Joseph Vanderhaegen BEL  Rémi Decroix
1930 FRA  Albert Barthélémy BEL  Rémy Verschaetse FRA  Marcel Muffat
1931 FRA  André Vanderdonckt BEL  Joseph Vanderhaegen FRA  Albert Barthélémy
1932 BEL  Georges Christiaens FRA  Albert Barthélémy BEL  Gustave Beckaert
1933 FRA  François Mintkiewicz FRA  Fernand Lemay BEL  Camiel Vermassen
1934 FRA  Maurice Leleux FRA  Marcel Duquenne BEL  Émile Joly
1935 BEL  Éloi Meulenberg BEL  Roger Debruycker BEL  Robert Wierinckx
1936 BEL  Léon Lebon BEL  Emile Bribosia BEL  Odilon Mewis
1937 FRA  Gabriel Dubois BEL  Albert Perikel FRA  Paul Botquint
1938 FRA  Gabriel Dubois FRA  André Denhez FRA  Georges Hubatz
1939 BEL  Emile Laplanche FRA  Wadislas Albrechlinsky FRA  Bruno Gaspérini
1941 FRA  Maurice De Muer FRA  Marcel Delfosse FRA  Louis Debruycker
1943 FRA  Camille Blanckaert FRA  Jules Carion FRA  Louis Déprez
1946 FRA  René Lafosse FRA  Eloi Vantighem FRA  Georges Blum
1947 FRA  Fernand Patté FRA  Camille Blanckaert FRA  Fernand Delvallée
1948 FRA  Georges Hubatz FRA  Yvon Hayez POL  Édouard Klabinski
1949 FRA  Eugène Dupuis FRA  Francis Delepière FRA  Yvon Hayez
1950 POL  Édouard Klabinski BEL  Noel Malfait FRA  Robert Sannier
1951 FRA  Francis Delepière BEL  Cyriel Maes FRA  Julien Conan
1952 BEL  Michel Vuylsteke FRA  César Marcelak FRA  Louis Déprez
1953 FRA  Gilbert Pertry FRA  Gilbert Scodeller FRA  Pierre Pardoën
1954 FRA  Serge Mménéghétti FRA  Stanislas Gnoinski FRA  Hubert Colas
1955 FRA  Pierre Pardoën ITA  Elio Gerussi BEL  Paul Taedelman
1956 ITA  Elio Gerussi FRA  Pierre Pardoën FRA  Jean-Claude Annaert
1957 FRA  Jean Stablinski FRA  Joseph Carrara FRA  Georges Dufrasne
1958 BEL  Pierre Machiels ITA  Jean Pasinetti FRA  Jean Dacquay
1959 BEL  André Noyelle FRA  Camille Le Menn FRA  Albert Bouvet
1960 FRA  Michel Vermeulin FRA  Maurice Munter FRA  Raymond Poulidor
1961 FRA  Joseph Wasko FRA  Édouard Delberghe FRA  Camille Le Menn
1962 FRA  Guy Ignolin FRA  Gérard Thiélin FRA  Alfons Hellemans
1963 BEL  Benoni Beheyt FRA  Norbert Coreelman FRA  Jean-Pierre Van Haverbeke
1964 BEL  Frans Melckenbeeck BEL  Louis Troonbeeckx NED  Jo de Roo
1965 BEL  Georges Van Coningsloo BEL  Willy Bocklant BEL  Roger Swerts
1967 BEL  Willy Van Neste BEL  Jozef Huysmans BEL  Willy Monty
1968 NED  Gerben Karstens BEL  Willy Bocklant BEL  Roger Rosiers
1969 BEL  Ronald De Witte NED  Jan Krekels NED  Harry Steevens
1970 BEL  Noël Vantyghem DEN  Leif Mortensen BEL  Frans Verbeeck
1971 GBR  Barry Hoban NED  Herman Beysens FRA  Gilbert Bellone
1972 NED  René Pijnen DEN  Leif Mortensen BEL  Noël Vantyghem
1973 BEL  Eddy Merckx NED  Joop Zoetemelk BEL  Joseph Bruyère
1974 BEL  Willy Teirlinck BEL  Christian De Buysschère FRA  Georges Talbourdet
1975 FRG  Dietrich Thurau BEL  Ludo Peeters BEL  Walter Planckaert
1976 BEL  Jean-Luc Vandenbroucke FRG  Dietrich Thurau FRA  Patrick Béon
1977 BEL  Jean-Luc Vandenbroucke BEL  Raphaël Constant FRA  André Chalmel
1978 FRA  Yves Hézard SUI  Daniel Gisiger FRA  Jean Chassang
1979 BEL  Jean-Luc Vandenbroucke BEL  Etienne Van Den Helst FRA  Jean-René Bernaudeau
1980 FRA  Jacques Bossis BEL  Gery Verlinden FRA  Etienne Van den Helst
1981 BEL  Jozef Lieckens FRA  Régis Clère FRA  Francis Castaing
1982 BEL  Rudy Matthijs BEL  Paul Haghedooren BEL  Jan Wijmants
1983 FRA  Gilbert Duclos-Lassalle DEN  Kim Andersen BEL  Ferdi Van Den Haute
1984 BEL  Ferdi Van Den Haute FRA  Pierre Bazzo FRA  Laurent Fignon
1985 NED  Jean Habets NED  Leo van Vliet FRA  Gilbert Duclos-Lassalle
1986 BEL  Jozef Lieckens NED  Gert-Jan Theunisse BEL  Jean-Marie Wampers
1987 NED  Adrie van der Poel BEL  Jozef Lieckens BEL  Eric Van Lancker
1988 BEL  Edwin Bafcop IRL  Sean Kelly BEL  Dirk Demol
1989 FRA  Martial Gayant BEL  Jean-François Brasseur BEL  Hendrik Redant
1990 NED  Frans Maassen DEN  Soren Lilholt SUI  Mauro Gianetti
1991 FRA  Vincent Lacressonière FRA  Jean-Claude Colotti NED  Nico Verhoeven
1992 GER  Olaf Ludwig BEL  Stéphane Hennebert SUI  Mauro Gianetti
1993 GBR  Maximilian Sciandri RUS  Dimitri Zhdanov FRA  Laurent Madouas
1994 ITA  Andrea Tafi ITA  Gianluca Bortolami ITA  Gianluca Gorini
1995 GBR  Maximilian Sciandri BEL  Frank Vandenbroucke DEN  Rolf Sørensen
1996 ITA  Michele Bartoli BEL  Frank Vandenbroucke ITA  Claudio Chiappucci
1997 ITA  Andrea Tafi ITA  Gianluca Bortolami ITA  Michele Bartoli
1998 ITA  Luca Mazzanti FRA  Anthony Langella ITA  Oscar Pelliccioli
1999 RUS  Dimitri Konyshev GBR  Maximilian Sciandri BEL  Dave Bruylandts
2000 SLO  Andrej Hauptman ITA  Andrea Ferrigato DEN  Bo Hamburger
2001 AUS  Scott Sunderland USA  Fred Rodriguez GER  Jens Voigt
2002 ITA  Gianluca Bortolami FRA  Laurent Jalabert FRA  Cédric Vasseur
2003 AUS  Baden Cooke ITA  Daniele Nardello GER  Fabian Wegmann
2004 KAZ  Andrey Kashechkin KAZ  Dmitriy Fofonov NOR  Thor Hushovd
2005 AUS  Robbie McEwen NED  Stefan van Dijk FRA  Jean-Patrick Nazon
2006 BEL  Philippe Gilbert ESP  Adrián Palomares SUI  Michael Albasini
2007 SLO  Peter Velits ITA  Daniele Nardello AUS  Baden Cooke
2008 ITA  Giovanni Visconti FRA  Stéphane Goubert ITA  Fabio Sacchi
2009 FRA  Romain Feillu ITA  Manuel Belletti BLR  Yauheni Hutarovich
2010 FRA  Romain Feillu ITA  Davide Appollonio BEL  Kenny Dehaes
2011 FRA  Guillaume Blot NOR  Alexander Kristoff NED  Stefan van Dijk
2012 DEN  Lars Bak NOR  Alexander Kristoff GER  Marcel Kittel
2013 FRA  Nacer Bouhanni GER  André Greipel FRA  Bryan Coquard
2014 BEL  Jonas Van Genechten GER  Tom Van Asbroeck ITA  Elia Viviani
2015 ITA  Fabio Felline BEL  Tom Boonen FRA  Nacer Bouhanni
2016 GER  Marcel Kittel FRA  Nacer Bouhanni FRA  Bryan Coquard

Um SpaweckÄnneren