Tour du Haut-Var

Den Tour du Haut-Var ass eng Vëloscourse vun engem Dag, déi zanter 1969 a Frankräich gefuer gëtt. 1987 an 2009 ass dës Course a Form vun enger Etappecourse iwwer zwéin Deeg ausgedroe ginn.

Zanter 2005 gehéiert se zum UCI Europe Tour.

PalmarèsÄnneren

Joer Éischten Zweeten Drëtten
Nice-Seillans
1969 FRA  Raymond Poulidor BEL  Willy Monty BEL  Albert Van Vlierberghe
1970 FRA  René Grelin ITA  Wladimiro Panizza ITA  Roberto Poggiali
1971 FRA  Désiré Letort FRA  Bernard Labourdette FRA  Jean-Pierre Parenteau
1972 BEL  Frans Verbeeck FRA  Jean-Claude Genty FRA  Pierre Rivory
1973 NED  Joop Zoetemelk BEL  Roger Rosiers ESP (1945-1977)  Luis Ocaña
1974 NED  Gerben Karstens FRA  Georges Talbourdet FRA  José Catieau
Draguignan-Seillans
1975 FRA  Raymond Delisle ESP (1945-1977)  Miguel María Lasa FRA  Patrick Perret
Seillans-Draguignan
1976 BEL  Frans Verbeeck NED  Jan Raas FRA  André Chalmel
Tour du Haut-Var
1977 FRA  Bernard Thévenet NED  Henk Lubberding BEL  Johan De Muynck
1978 BEL  Freddy Maertens NED  Joop Zoetemelk BEL  Jean-Luc Vandenbroucke
1979 NED  Joop Zoetemelk FRA  Jean Chassang FRA  Jean-René Bernaudeau
1980 FRA  Pascal Simon IRL  Sean Kelly FRA  Guy Sibille
1981 FRA  Jacques Bossis FRA  Francis Castaing BEL  Jean-Luc Vandenbroucke
1982 IRL  Sean Kelly FRA  Francis Castaing GBR  Paul Sherwen
1983 NED  Joop Zoetemelk IRL  Stephen Roche DEN  Kim Andersen
1984 FRA  Éric Caritoux GBR  Robert Millar FRA  Pascal Simon
1985 FRA  Charly Mottet FRA  Éric Caritoux CAN  Steve Bauer
1986 FRA  Pascal Simon FRA  Marc Madiot NOR  Dag Otto Lauritzen
1987 FRG  Rolf Gölz FRA  Ronan Pensec IRL  Martin Earley
1988 BEL  Luc Roosen IRL  Sean Kelly BEL  Etienne De Wilde
1989 FRA  Gérard Rué FRA  Roland Le Clerc BEL  Luc Roosen
1990 FRA  Luc Leblanc BEL  Claude Criquielion ITA  Alberto Elli
1991 FRA  Éric Caritoux BEL  Etienne De Wilde BEL  Willem Van Eynde
1992 FRA  Gérard Rué SUI  Fabian Jeker FRA  Frédéric Moncassin
1993 FRA  Thierry Claveyrolat SUI  Fabian Jeker FRA  Gérard Guazzini
1994 FRA  Laurent Brochard FRA  Eddy Seigneur FRA  Ronan Pensec
1995 ITA  Marco Lietti ITA  Luca Scinto ITA  Giuseppe Guerini
1996 ITA  Bruno Boscardin NED  Léon van Bon NED  Tristan Hoffman
1997 ITA  Rodolfo Massi FRA  Richard Virenque FRA  Laurent Jalabert
1998 FRA  Laurent Jalabert FRA  Pascal Chanteur FRA  Emmanuel Magnien
1999 ITA  Davide Rebellin SUI  Beat Zberg FRA  Christophe Bassons
2000 ITA  Daniele Nardello KAZ  Andrei Kivilev ITA  Davide Rebellin
2001 ITA  Daniele Nardello DEN  Nicolaj Bo Larsen ITA  Davide Rebellin
2002 FRA  Laurent Jalabert KAZ  Alexander Winokurow AUS  Robbie McEwen
2003 FRA  Sylvain Chavanel ESP  Samuel Sánchez KAZ  Andrei Kivilev
2004 NED  Marc Lotz KAZ  Dmitriy Fofonov BEL  Stijn Devolder
2005 BEL  Philippe Gilbert ITA  Ruggero Marzoli FRA  Cédric Vasseur
2006 ITA  Leonardo Bertagnolli ITA  Pietro Caucchioli BEL  Jurgen Van de Walle
2007 ITA  Filippo Pozzato AUS  Simon Gerrans ESP  Ricardo Serrano
2008 ITA  Davide Rebellin ITA  Rinaldo Nocentini RUS  Alexandre Botcharov
2009 FRA  Thomas Voeckler FRA  David Moncoutié FIN  Jussi Veikkanen
2010 FRA  Christophe Le Mével BEL  Bert De Waele FRA  Julien El Fares
2011 FRA  Thomas Voeckler FRA  Julien Antomarchi ITA  Rinaldo Nocentini
2012 GBR  Jonathan Tiernan-Locke FRA  Julien El Fares FRA  Julien Simon
2013 FRA  Arthur Vichot NED  Lars Boom NED  Laurens ten Dam
2014 COL  Carlos Betancur FRA  Samuel Dumoulin FRA  Amaël Moinard
2015 LUX  Ben Gastauer BEL  Philippe Gilbert FRA  Jonathan Hivert
2016 FRA  Arthur Vichot ESP  Jesús Herrada ITA  Diego Ulissi
2017 FRA  Arthur Vichot FRA  Julien Simon FRA  Romain Hardy
2018 FRA  Jonathan Hivert FRA  Alexis Vuillermoz FRA  Rudy Molard
2019

Um SpaweckÄnneren