Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

D'Ronde van Nederland war eng Etappecourse déi vun 1948 bis 2004 an Holland gefuer ginn ass.

De Kim Kirchen huet 2002 d'Ronde van Nederland gewonnen.

D'Ronde van Nederland gouf 2004 fir déi lescht Kéier gefuer. 2005 gouf dës Course duerch den Eneco Tour, de sougenannte Benelux-Tour, ersat.

PalmarèsÄnneren

 JoerGewënnerZweetenDrëtten
1948  Emiel Rogiers  Jean Goldschmit  Arie Vooren
1949  Gerrit Schulte  Désiré Keteleer  Bouk Schellingerhoudt
1950  Henk Lakeman  Jules Depoorter  Norbert Callens
1951  Jean Bogaerts  Joseph Van Staeyen  Jozef De Feyter
1952  Wim van Est  Wout Wagtmans  Gerrit Voorting
1954  Wim van Est  Gerrit Schulte  Gerrit Voorting
1955  Piet Haan  Wim van Est  Hein van Breenen
1956  Rik Van Looy  Guido Carlesi  Wim van Est
1957  Rik Van Looy  Wim van Est  Piet van den Brekel
1958  Piet van Est  Peter Post  Léo van den Brand
1960  Peter Post  Roger Baens  Coen Niesten
1961  Dick Enthoven  Huub Zilverberg  Joop Captein
1963  Lex van Kreuningen  Lambert van de Ven  Theo Nys
1965  Jan Janssen  Bas Maliepaard  Jos Huysmans
1975  Joop Zoetemelk  Frans Verbeeck  Gerard Vianen
1976  Gerrie Knetemann  Ludo Peeters  Jos Jacobs
1977  Bert Pronk  Sean Kelly  Rudy Pevenage
1978  Johan van der Velde  Etienne Van der Helst  Rudy Pevenage
1979  Jan Raas  Gerrie Knetemann  Daniel Willems
1980  Gerrie Knetemann  Ludo Delcroix  Gery Verlinden
1981  Gerrie Knetemann  Hennie Kuiper  René Martens
1982  Bert Oosterbosch  Jan Raas  Gerrie Knetemann
1983  Adri van Houwelingen  Johnny Broers  Herman Frison
1984  Johan Lammerts  Jos Lammertink  Gert-Jan Theunisse
1985  Eric Vanderaerden  Theo de Rooij  Adri van Houwelingen
1986  Gerrie Knetemann  Gerrit Solleveld  Peter Pieters
1987  Teun van Vliet  Marc Sergeant  Adrie van der Poel
1988  Thierry Marie  Erik Breukink  Peter Stevenhaagen
1989  Laurent Fignon  Thierry Marie  Eddy Schurer
1990  Jelle Nijdam  Erik Breukink  Thierry Marie
1991  Frans Maassen  Olaf Ludwig  Eddy Schurer
1992  Jelle Nijdam  Thierry Marie  Laurent Bezault
1993  Erik Breukink  Jelle Nijdam  Olaf Ludwig
1994  Jesper Skibby  Džamolidin Abdužaparov  Dario Bottaro
1995  Jelle Nijdam  Wjatscheslaw Wladimirowitsch Jekimow  Flavio Vanzella
1996  Rolf Sørensen  Lance Armstrong  Wjatscheslaw Wladimirowitsch Jekimow
1997  Erik Dekker  Peter Meinert  Jan Ullrich
1998  Rolf Sørensen  Wjatscheslaw Wladimirowitsch Jekimow  Peter Van Petegem
1999  Serhiy Honchar  Erik Dekker  Dylan Casey
2000  Erik Dekker  Robert Hunter  Servais Knaven
2001  Léon van Bon  Erik Dekker  Serhiy Honchar
2002  Kim Kirchen  Erik Dekker  Víctor Hugo Peña
2003  Wjatscheslaw Wladimirowitsch Jekimow  Bradley McGee  Serhiy Honchar
2004  Erik Dekker  Wjatscheslaw Wladimirowitsch Jekimow  Marc Wauters

Kuckt ochÄnneren

Um SpaweckÄnneren