Haaptmenü opmaachen
Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Grand Prix d'Isbergues ass eng Vëloscourse vun engem Dag, déi zu Isbergues am Departement Pas-de-Calais (Regioun Nord-Pas-de-Calais) a Frankräich gefuer gëtt.

Zanter 2005 gehéiert de Grand Prix d'Isbergues zum UCI Europe Tour an ass zanterhier an der Klass 1.1 agestuuft.

PalmarèsÄnneren

Joer Éischten Zweeten Drëtten
1947 FRA  Eugène Dupuis FRA  Alphonse Devreese FRA  Louis Déprez
1948 FRA  Eugène Dupuis FRA  P. Godevelle FRA  Francis Delepierre
1949 FRA  Paul Delerue FRA  Jacques Godin FRA  Maurice Palin
1950 FRA  José Beyaert FRA  Raoul Ben FRA  Paul Salomé
1951 FRA  Henri Duhamel FRA  Roland Chapuis FRA  Eugène Dupuis
1952 FRA  César Marcelak FRA  Albert Platel FRA  Alain Léocat
1953 BEL  Paul Taeldemanl BEL  Michel Vuylstecke FRA  César Marcelak
1954 BEL  Jozef Planckaert BEL  Roland Callebout FRA  Lucien Demunster
1955 AUT  Alfred Kain FRA  Roger Chupin POL  Édouard Klabinski
1956 IRL  Seamus Elliott FRA  René Fournier FRA  Gilbert Scodeller
1957 BEL  Willy Truye FRA  César Marcelak FRA  Camille Huyghe
1958 BEL  Maurice Meuleman BEL  Raymond Denutte FRA  Joseph Boudon
1959 FRA  Jean-Claude Annaert BEL  Maurice Meuleman FRA  René Fournier
1960 BEL  Jozef Schils NED  Mies Stolker BEL  André Noyelle
1961 NED  Jo de Haan BEL  Henr Dewolfi FRA  Roger Quevat
1962 BEL  Laurent Christiaens BEL  André Messelis BEL  Gustaaf De Smet
1963 BEL  Clement Roman NED  Bastiaan Maliepaard BEL  Marcel Seynaeve
1964 BEL  Frans Melckenbeeck FRA  Camille Le Menn BEL  Willy Van Den Eynde
1965 BEL  Willy Bocklant BEL  Frans Aerenhouts BEL  Noël Van Clooster
1966 FRA  Jean Stablinski BEL  Walter Godefroot BEL  Daniel Van Rijckeghem
1967 BEL  Paul In 't Ven BEL  Emile Coppens BEL  Willy In 't Ven
1968 BEL  Willy In 't Ven BEL  Eddy Peelman BEL  Willy De Geest
1969 NED  Jan Janssen BEL  Noël Vantyghem BEL  Joseph Deschoenmaecker
1970 FRA  Jean Jourden BEL  André Dierickx BEL  Ronald De Witte
1971 BEL  Daniel Van Rijckeghem GBR  William Bisland FRA  Ronny Van Marcke
1972 BEL  Marc Demeyer BEL  Eric Leman FRA  Jacques Botherel
1973 BEL  Roger Rosiers BEL  Willy Van Neste FRA  André Mollet
1974 FRA  Bernard Bourreau BEL  René Dillen BEL  Bernard Draux
1975 NED  Joop Zoetemelk BEL  Lucien Van Impe FRA  Bernard Hinault
1976 FRA  Yvon Bertin FRA  Jean-Jacques Fussien FRA  André Mollet
1977 NED  Joop Zoetemelk BEL  Eddy Merckx SWE  Sven-Ake Nilsson
1978 CHE  Daniel Gisiger FRA  Jacques Bossis FRA  Bernard Vallet
1979 FRA  Serge Perin FRA  Christian Muselet FRA  Jean-Philippe Pipart
1980 BEL  Etienne De Wilde GBR  Graham Jones FRA  Christian Jourdan
1981 FRA  André Chalmel FRA  Francis Castaing BEL  Ferdi Van Den Haute
1982 SWE  Sven-Åke Nilsson FRA  Jean-François Chaurin FRA  Jean-François Rault
1983 IRL  Sean Kelly BEL  Jean-Luc Vandenbroucke BEL  Jean-Philippe Vandenbrande
1984 DEN  Kim Andersen FRA  Bruno Wojtinek IRL  Sean Kelly
1985 NED  Adrie van der Poel FRA  Gilbert Duclos-Lassalle BEL  Etienne De Wilde
1986 NED  Teun van Vliet FRA  Gilbert Duclos-Lassalle NED  Gert-Jan Theunisse
1987 AUS  Allan Peiper FRA  Gérard Rué ITA  Walter Dalgal
1988 BEL  Jan Goessens BEL  Johan Museeuw BEL  Michel Dernies
1989 BEL  Sammie Moreels BEL  Peter De Clercq FRA  Martial Gayant
1990 FRA  Frédéric Moncassin BEL  Johan Museeuw BEL  Nico Verhoeven
1991 FRA  Jacky Durand BEL  Jan Mattheus DEN  Kim Andersen
1992 AUS  Phil Anderson BEL  Stéphane Hennebert FRA  Bruno Cornillet
1993 EST  Jaan Kirsipuu FRA  Eddy Seigneur BEL  Paul Haghedooren
1994 BEL  Wilfried Nelissen GBR  Sean Yates FRA  Philippe Bouvatier
1995 BEL  Frank Corvers FRA  Gilbert Duclos-Lassalle BEL  Sammie Moreels
1996 BEL  Mario Aerts SWE  Magnus Bäckstedt NED  Erik Breukink
1997 SWE  Magnus Bäckstedt DEN  Soren Petersen EST  Lauri Aus
1998 FRA  Stéphane Cueff DEN  Frank Høj BEL  Jo Planckaert
1999 EST  Lauri Aus BEL  Geert Verheyen FRA  Frédéric Guesdon
2000 BEL  Peter Van Petegem BEL  Chris Peers FRA  Frédéric Guesdon
2001 BEL  Peter Van Petegem BEL  Chris Peers BEL  Nico Mattan
2002 FRA  Cédric Vasseur BEL  Ludovic Capelle IRL  Mark Scanlon
2003 NED  Jans Koerts FRA  Franck Renier FRA  Cédric Vasseur
2004 BEL  Ludovic Capelle FRA  Frédéric Guesdon POL  Cezary Zamana
2005 BEL  Niko Eeckhout NED  Stefan van Dijk AUS  Robbie McEwen
2006 FRA  Cédric Vasseur BEL  Philippe Gilbert FRA  Frédéric Guesdon
2007 CHE  Martin Elmiger BEL  Andy Cappelle FRA  Sébastien Chavanel
2008 FRA  William Bonnet AUS  Wesley Sulzberger DEN  Chris Anker Sørensen
2009 FRA  Benoît Vaugrenard ITA  Luca Mazzanti RUS  Ivan Rovny
2010 LAT  Aleksejs Saramotins RUS  Denis Galimzyanov FRA  Romain Feillu
2011 DEN  Jonas Aaen Jørgensen AUS  Stuart O'Grady GER  Robert Wagner
2012 GER  John Degenkolb NED  Kenny van Hummel FRA  Stéphane Poulhiès
2013 FRA  Arnaud Démare GER  John Degenkolb LUX  Jempy Drucker
2014 FRA  Arnaud Démare BLR  Yauheni Hutarovich AUS  Heinrich Haussler
2015 FRA  Nacer Bouhanni SVK  Michal Kolář NZL  Shane Archbold
2016 NOR  Kristoffer Halvorsen FRA  Romain Feillu BEL  Baptiste Planckaert
left

Literatur zum ThemaÄnneren

  • Defrance, Christian: Grand Prix d'Isbergues - La Classique artésienne, 1945 - 2005

Um SpaweckÄnneren