Vuelta Ciclista al País Vasco

Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

D'Vuelta Ciclista al País Vasco (op baskesch: Euskal Herriko txirrindulari itzulia) ass eng Etappecourse mam Vëlo, déi am Baskeland gefuer gëtt.

Den Nicolas Frantz huet 1926 d'Vuelta Ciclista al País Vasco gewonnen.

Zanter 2005 gehéiert dës Course zu der Serie vum UCI ProTour.

D'GewënnerÄnneren

Joer
Gewënner
Nationalitéit
Etappen Total Distanz Artikel vun der Course
1924 Francis Pélissier   Frankräich 3 623 km Vuelta 1924
1925 Auguste Verdyck   Belsch 3 670 km Vuelta 1925
1926 Nicolas Frantz   Lëtzebuerg 4 746 km Vuelta 1926
1927 Victor Fontan   Frankräich 4 747 km Vuelta 1927
1928 Maurice De Waele   Belsch 4 762 km Vuelta 1928
1929 Maurice De Waele   Belsch 4 723 km Vuelta 1929
1930 Mariano Cañardo   Spuenien 4 723 km Vuelta 1930
1935 Gino Bartali   Italien 5 873 km Vuelta 1935
1969 Jacques Anquetil   Frankräich 5 891 km Vuelta 1969
1970 Luis Pedro Santamarina   Spuenien 5 877 km Vuelta 1970
1971 Luis Ocaña   Spuenien 5 875 km Vuelta 1971
1972 José Antonio Gonzalez Linares   Spuenien 5 810 km Vuelta 1972
1973 Luis Ocaña   Spuenien 5 824 km Vuelta 1973
1974 Miguel-Maria Lasa   Spuenien 5 888 km Vuelta 1974
1975 José Antonio Gonzalez Linares   Spuenien 5 830 km Vuelta 1975
1976 Gianbattista Baronchelli   Italien 5 763 km Vuelta 1976
1977 José Antonio Gonzalez Linares   Spuenien 5 794 km Vuelta 1977
1978 José Antonio Gonzalez Linares   Spuenien 5 811 km Vuelta 1978
1979 Giovanni Battaglin   Italien 5 827 km Vuelta 1979
1980 Alberto Fernandez   Spuenien 5 907 km Vuelta 1980
1981 Silvano Contini   Italien 5 813 km Vuelta 1981
1982 José-Luis Laguia   Spuenien 5 875 km Vuelta 1982
1983 Julian Gorospe   Spuenien 5 856 km Vuelta 1983
1984 Sean Kelly   Irland 5 868 km Vuelta 1984
1985 Pello Ruiz-Cabestany   Spuenien 5 869 km Vuelta 1985
1986 Sean Kelly   Irland 5 788 km Vuelta 1986
1987 Sean Kelly   Irland 5 853 km Vuelta 1987
1988 Erik Breukink   Holland 5 853 km Vuelta 1988
1989 Stephen Roche   Irland 5 676 km Vuelta 1989
1990 Julian Gorospe   Spuenien 5 825 km Vuelta 1990
1991 Claudio Chiappucci   Italien 5 792 km Vuelta 1991
1992 Tony Rominger CHE  Schwäiz 5 806 km Vuelta 1992
1993 Tony Rominger CHE  Schwäiz 5 882 km Vuelta 1993
1994 Tony Rominger CHE  Schwäiz 5 869 km Vuelta 1994
1995 Alex Zülle CHE  Schwäiz 5 799 km Vuelta 1995
1996 Francesco Casagrande   Italien 5 818 km Vuelta 1996
1997 Alex Zülle CHE  Schwäiz 5 860 km Vuelta 1997
1998 Iñigo Cuesta   Spuenien 5 887 km Vuelta 1998
1999 Laurent Jalabert   Frankräich 5 838 km Vuelta 1999
2000 Andreas Klöden   Däitschland 5 823 km Vuelta 2000
2001 Raimondas Rumsas   Litauen 5 752 km Vuelta 2001
2002 Aitor Osa   Spuenien 5 755 km Vuelta 2002
2003 Iban Mayo   Spuenien 5 753 km Vuelta 2003
2004 Denis Menchov   Russland 5 767 km Vuelta 2004
2005 Danilo Di Luca   Italien 5 743 km Vuelta 2005
2006 José Ángel Gómez Marchante   Spuenien 6 829 km Vuelta 2006
2007 Juan José Cobo   Spuenien 6 863 km Vuelta 2007
2008 Alberto Contador   Spuenien 6 838 km Vuelta 2008
2009 Alberto Contador   Spuenien 6 812 km Vuelta 2009
2010 Christopher Horner   USA 6 906 km Vuelta 2010
2011 Andreas Klöden   Däitschland 6 874,2 km Vuelta 2011
2012 Samuel Sánchez   Spuenien 6 824,6 km Vuelta 2012
2013 Nairo Quintana   Kolumbien 6 836,1 km Vuelta 2013
2014 Alberto Contador   Spuenien 6 843,7 km Vuelta 2014
2015 Joaquim Rodríguez   Spuenien 6 845,2 km Vuelta 2015
2016 Alberto Contador   Spuenien 6 852,3 km Vuelta 2016

Literatur zum TheemaÄnneren

  • Javier Bodega Cañas, Juan Dorronsoro Hierro: Historia de la vuelta al País Vasco, Editeur: Juan Dorronsoro, 1996

Um SpaweckÄnneren

Commons: Vuelta al País Vasco – Biller, Videoen oder Audiodateien