Volta Ciclista a Catalunya

Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

D'Volta Ciclista a Catalunya ass eng Etappecourse déi zanter 1911 a Katalounien gefuer gëtt.

D'Volta gëtt vun der Vëlosektioun vun der Unió Esportiva de Sants organiséiert. D'Unió Esportiva de Sants ass de 26. Abrëll 1922 gegrënnt ginn. Si ass aus der Fusioun vun de véier Entitéiten Internacional CF, Centre Sports de Sants, Club Ciclista Nou Velòdrom de Sants a Velo Club Sants entstanen.

D'Unió Esportiva de Sants an hir Vëlossektioun hunn hire Sëtz zu Barcelona, am Häerz vum Quartier Sants.

Am Joer 1940 huet de Lëtzebuerger Christophe Didier d'Volta gewonnen an de Mett Clemens war zweete ginn.

Zanter 2005 gehéiert dës Course zu der Serie vum UCI ProTour.

GewënnerÄnneren

 JoerGewënnerZweetenDrëtten
1911  Sebastià Masdeu i Menasanch  Josep Magdalena  Vicente Blanco
1912  Josep MagdalenaNo name  Antoni Crespo
1913No name  Antoni Crespo  Guillermo Antón
1914-1919 Net gefuer wéinst ënner anerem dem Éischte Weltkrich
1920  José Pelletier  José Nat  Jaume Janer
1921-1922 Net gefuer
1923  Maurice Ville  José Pelletier  José Nat
1924  Muç Miquel  Teodor Monteys  Victorino Otero
1925  Muç Miquel  Jaume Janer  Teodor Monteys
1926  Victor Fontan  Muç Miquel  Mariano Cañardo
1927  Victor Fontan  Mariano Cañardo  Georges Cuvelier
1928  Mariano Cañardo  Muç Miquel  Juli Borràs
1929  Mariano Cañardo  Jean Aerts  Arturo Bresciani
1930  Mariano Cañardo  Marcel Maurel  Ricardo Montero
1931  Salvador Cardona  Mariano Cañardo  Aleardo Simoni
1932  Mariano Cañardo  Domenico Piemontesi  Isidre Figueras
1933  Alfredo Bovet  Ambrogio Morelli  Antoon Dignef
1934  Bernardo Rogora  Alfons Deloor  Nino Sella
1935  Mariano Cañardo  Fédérico Ezquerra  Joseph Huts
1936  Mariano Cañardo  Frans Bonduel  Juan Gimeno
1937-1938 Net gefuer wéinst dem Spuenesche Biergerkrich
1939  Mariano Cañardo  Diego Chafer  Fermín Trueba
1940  Christophe Didier  Mett Clemens  Mariano Cañardo
1941  Francisco Antonio Andrés  Andreu Canals Perelló  Josep Campamà Roca
1942  Fédérico Ezquerra  Julián Berrendero  Diego Chafer
1943  Julián Berrendero  Vicente Miró  Antonio Destrieux López
1944  Miquel Casas  Dalmacio Langarica  Vicente Miró
1945  Bernardo Ruiz  Juan Gimeno  Robert Zimmermann
1946  Julián Berrendero  Gottfried Weilenmann  Bernardo Capó
1947  Emilio Rodríguez  Miquel Gual Bauzà  Georges Aeschlimann
1948  Emilio Rodríguez  Giulio Bresci  Ezio Cecchi
1949  Emile Rol  Miguel Poblet  Robert Desbats
1950  Antonio Gelabert  José Serra Gil  Francesc Massip i Llop
1951  Primo Volpi  Francesc Massip i Llop  Manuel Rodríguez Barros
1952  Miguel Poblet  Adolfo Grosso  José Serra Gil
1953  Salvador Botella  Francesc Massip i Llop  José Serra Gil
1954  Walter Serena  Albert Sant i Alentà  Miguel Poblet
1955  José Gómez del Moral  Gabriel Company  Emilio Rodríguez
1956  Anicet Utset  Vicente Iturat  Francesc Massip i Llop
1957  Jesús Loroño  Salvador Botella  René Marigil
1958  Richard Van Genechten  Gabriel Mas  Anicet Utset
1959  Salvador Botella  Fernando Manzaneque  José Herrero Berrendero
1960  Miguel Poblet  José Pérez-Francés  Emilio Cruz Díaz
1961  Henri Duez  Jordi Nicolau i Morlà  Juan Manuel Menéndez Gómez
1962  Antonio Karmany  Manuel Martín Piñera  Ginés García Perán
1963  Joseph Novales  Angelino Soler  Antonio Suárez Vázquez
1964  Joseph Carrara  Pasquale Fabbri  José María Errandonea
1965  Antonio Gómez del Moral  Carlos Echeverría  Roberto Poggiali
1966  Arie den Hartog  Jacques Anquetil  Paul Gutty
1967  Jacques Anquetil  Antonio Gómez del Moral  Robert Hagmann
1968  Eddy Merckx  Felice Gimondi  Giancarlo Ferretti
1969  Mariano Díaz  Franco Bitossi  Jesús Manzaneque
1970  Franco Bitossi  Francisco Galdós  Bernard Labourdette
1971  Luis Ocaña  Bernard Labourdette  Domingo Perurena
1972  Felice Gimondi  José Antonio González Linares  Antonio Martos Aguilar
1973  Domingo Perurena  Jesús Manzaneque  Antonio Martos Aguilar
1974  Bernard Thévenet  Andrés Oliva  Domingo Perurena
1975  Fausto Bertoglio  Michel Laurent  José Martins Freitas
1976  Enrique Martínez Heredia  Ronald De Witte  Agustín Tamames
1977  Freddy Maertens  Johan De Muynck  Joop Zoetemelk
1978  Francesco Moser  Francisco Galdós  Pedro Torres
1979  Vicente Belda  Pedro Vilardebo  Christian Jourdan
1980  Marino Lejarreta  Johan van der Velde  Vicente Belda
1981  Faustino Rupérez  Serge Demierre  Marino Lejarreta
1982  Alberto Fernández Blanco  Pedro Muñoz Machín Rodríguez  Julián Gorospe
1983  José Recio  Faustino Rupérez  Julius Thalmann
1984  Sean Kelly  Pedro Muñoz Machín Rodríguez  Ángel Arroyo
1985  Robert Millar  Sean Kelly  Julián Gorospe
1986  Sean Kelly  Álvaro Pino  Charly Mottet
1987  Álvaro Pino  Ángel Arroyo  Iñaki Gastón
1988  Miguel Indurain  Laudelino Cubino  Marino Lejarreta
1989  Marino Lejarreta  Pedro Delgado  Álvaro Pino
1990  Laudelino Cubino  Marino Lejarreta  Pedro Delgado
1991  Miguel Indurain  Pedro Delgado  Alex Zülle
1992  Miguel Indurain  Tony Rominger  Antonio Martín
1993  Álvaro Mejía  Maurizio Fondriest  Antonio Martín
1994  Claudio Chiappucci  Fernando Escartín  Pedro Delgado
1995  Laurent Jalabert  Melcior Mauri  Jesús Montoya
1996  Alex Zülle  Patrick Jonker  Marco Fincato
1997  Fernando Escartín  Ángel Casero  Mikel Zarrabeitia
1998  Hernán Buenahora  Georg Totschnig  Fernando Escartín
1999  Manuel Beltrán Martínez  Roberto Heras  José María Jiménez
2000  José María Jiménez  Óscar Sevilla  Leonardo Piepoli
2001  Joseba Beloki  Igor González de Galdeano  Fernando Escartín
2002  Roberto Heras  Aitor Garmendia  Luis Pérez Rodríguez
2003  José Antonio Pecharromán  Roberto Heras  Koldo Gil
2004  Miguel Ángel Martín Perdiguero  Vladimir Karpets  Roberto Laiseka
2005  Yaroslav Popovych  Leonardo Piepoli  David Moncoutié
2006  David Cañada  Santiago Botero  Christophe Moreau
2007  Vladimir Karpets  Michael Rogers  Denis Nikolajewitsch Menschow
2008  Gustavo César Veloso  Rigoberto Urán  Rémi Pauriol
2009  Alejandro Valverde  Daniel Martin  Haimar Zubeldia
2010  Joaquim Rodríguez  Xavier Tondo  Rein Taaramäe
2011  Michele Scarponi[1]  Daniel Martin  Christopher Horner
2012  Michael Albasini  Samuel Sánchez  Jurgen Van Den Broeck
2013  Daniel Martin  Joaquim Rodríguez  Michele Scarponi
2014  Joaquim Rodríguez  Alberto Contador  Tejay van Garderen
2015  Richie Porte  Alejandro Valverde  Domenico Pozzovivo
2016  Nairo Quintana  Alberto Contador  Daniel Martin
2017  Alejandro Valverde  Alberto Contador  Marc Soler
2018  Alejandro Valverde  Nairo Quintana  Pierre Latour
2019  Miguel Ángel López  Adam Yates  Egan Bernal
2020ofgesot

Literatur zum TheemaÄnneren

  • Juan Plans Bosch: Volta ciclista a Catalunya, Sección de Ciclismo de la M. D. de Sants, Barcelona, 1976

Um SpaweckÄnneren

UCI ProTour Courssen
Tour Down Under | Ronde van Vlaanderen | Vuelta Ciclista al País Vasco | Gent - Wevelgem | Amstel Gold Race | Tour de Romandie | Volta Ciclista a Catalunya | Critérium du Dauphiné | Tour de Suisse | Clásica Ciclista San Sebastián - San Sebastián | Tour de Pologne | Vattenfall Cyclassics | Eneco Tour | Bretagne Classic Ouest-France
  1. (fr) Contador suspendu deux ans !, lequipe.fr.