Volta ao Algarve

Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

D'Volta ao Algarve ass eng Etappecourse mam Vëlo déi an der Regioun Algarve a Portugal gefuer gëtt.

Zanter 2005 gehéiert dës Course zum UCI Europe Tour an ass zanterhier an der Klass 2.1 agestuuft.

PalmarèsÄnneren

Joer Éischten Zweeten Drëtten
1960 POR  José Manuel Marques
1961 POR  António Pisco POR  José Manuel Marques POR  Victor Tenazinha
1962-76 Net gefuer
1977 POR  Belmiro Silva POR  Adelino Teixeira
1978 POR  Joaquim Andrade POR  Adelino Teixeira
1979 POR  Firmino Bernardino POR  Adelino Teixeira
1980 POR  Firmino Bernardino
1981 POR  Belmiro Silva POR  Adelino Teixeira
1982 POR  Alexandre Ruas POR  Fernando Fernandes POR  Marco Chagas
1983 POR  Adelino Teixeira POR  Belmiro Silva POR  Eduardo Correia
1984 POR  Belmiro Silva POR  Benedito Ferreira POR  Manuel Cunha
1985 POR  Eduardo Correia POR  Marco Chagas POR  Belmiro Silva
1986 POR  Manuel Cunha POR  Marco Chagas POR  Antonio Pinto
1987 POR  Manuel Cunha POR  Antonio Pinto POR  Joachim Salgado
1988 POR  Joaquim Gomes POR  Marco Chagas POR  Joaquim Salgado
1989 POR  Fernando Carvalho POR  Marco Chagas POR  Manuel Zeferino
1990 POR  Fernando Carvalho POR  Delmino Pereira POR  Manuel Cunha
1991 POR  Joaquim Adrego Andrade POR  Joaquim Gomes POR  Manuel Correia
1992 POR  Joaquim Gomes POR  Manuel Abreu POL  Dariusz Bigos
1993 BRA  Cássio Freitas POR  Fernando Carvalho ESP  Juan Carlos Martin
1994 POR  Vitor Gamito POR  Cândido Barbosa COL  Federico Muñoz
1995 BRA  Cássio Freitas LTU  Remigius Lupeikis POR  Joaquim Adrego Andrade
1996 POR  Alberto Amaral ESP  Jesús Blanco Villar POR  Sérgio Rodrigues
1997 POR  Cândido Barbosa BRA  Cássio Freitas POR  Luís Miguel Sarreira
1998 CZE  Tomáš Konečný GER  Grischa Niermann ESP  José Luis Rebollo
1999 ESP  Melchor Mauri POR  Cândido Barbosa ESP  David Plaza
2000 SUI  Alex Zülle POR  José Azevedo RUS  Andrei Zintchenko
2001 ITA  Andrea Ferrigato POR  José Azevedo ESP  Melchor Mauri
2002 POR  Cândido Barbosa SUI  Alex Zülle USA  George Hincapie
2003 DEN  Claus Michael Møller COL  Víctor Hugo Peña POR  Pedro Cardoso
2004 USA  Floyd Landis COL  Víctor Hugo Peña POR  Pedro Cardoso
2005 POR  Hugo Sabido AUS  Stuart O'Grady ESP  José Luis Rubiera
2006 POR  João Cabreira BEL  Gert Steegmans NED  Robert Gesink
2007 ITA  Alessandro Petacchi AUT  René Haselbacher LTU  Tomas Vaitkus
2008 BEL  Stijn Devolder FRA  Sylvain Chavanel LTU  Tomas Vaitkus
2009 ESP  Alberto Contador FRA  Sylvain Chavanel ESP  Rubén Plaza
2010 ESP  Alberto Contador ESP  Luis León Sánchez POR  Tiago Machado
2011 GER  Tony Martin USA  Tejay van Garderen NED  Lieuwe Westra
2012 AUS  Richie Porte GER  Tony Martin UK  Bradley Wiggins
2013 GER  Tony Martin POL  Michał Kwiatkowski NED  Lieuwe Westra
2014 POL  Michał Kwiatkowski ESP  Alberto Contador POR  Rui Costa
2015 GBR  Geraint Thomas POL  Michał Kwiatkowski POR  Tiago Machado
2016 GBR  Geraint Thomas ESP  Ion Izagirre ESP  Alberto Contador
left

Um SpaweckÄnneren