Haaptmenü opmaachen

Édith Scob

franséisch Schauspillerin
(Virugeleet vu(n) Edith Scob)

D'Édith Scob, gebuer als Edith Helena Vladimirovna Scobeltzine den 21. Oktober 1937 zu Paräis an och do gestuerwen de 26. Juni 2019, war eng franséisch Schauspillerin.

Édith Scob
Edith Scob Cannes 2016.jpg
Gebuertsnumm Edith Helena Vladimirovna Scobeltzine
Gebuer 21. Oktober 1937
Paräis
Gestuerwen 26. Juni 2019
Paräis
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Famill
Geschwëster Michel Scob
Wikidata-logo-without-paddings.svg
D'Édith Scob

D'Édith Scob ass bekannt duerch hir Roll am Film Les yeux sans visage (1960) vum Georges Franju an deem si bal ëmmer mat enger Mask ze gesinn ass, déi hiert Gesiicht verstoppt, well dat bei engem Autosaccident entstallt gouf.

Nieft ville Rollen am Theater huet si awer och a Filmer vu bedeitende Regisseure wéi Julien Duvivier, Luis Buñuel, André Cayatte a Jean-Paul Rappeneau matgespillt.

D'Édith Scob (2008)

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

1959 bis 1969Änneren

1970 bis 1979Änneren

1980 bis 1989Änneren

1990 bis 1999Änneren

2000 bis 2009Änneren

2010 bis 2015Änneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Édith Scob – Biller, Videoen oder Audiodateien