Haaptmenü opmaachen

D'Dorothy Malone, gebuer als Dorothy Eloise Maloney den 30. Januar 1925 zu Chicagoa gestuerwen den 19. Januar 2018 zu Dallas, war eng US-amerikanesch Schauspillerin.

Dorothy Malone
Dorothy Malone - Written on the Wind - Studio Publicity Photo.jpg
Gebuer 30. Januar 1924
Chicago
Gestuerwen 19. Januar 2018
Dallas
Nationalitéit USA
Aktivitéit Schauspiller, Televisiounsschauspiller, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Jacques Bergerac
Wikidata-logo-without-paddings.svg
D'Dorothy Malone

Zu hire bedeitende Filmer zielt am Joer 1955 den Anti-Krichsfilm Battle Cry vum Raoul Walsh mat dem Van Heflin an dem Aldo Ray an den Haaptrollen. Ënner der Regie vum Douglas Sirk huet si awer hir wichtegst Filmrolle gespillt, sou 1956 am Familljendrama Written on the Wind mam Rock Hudson an der Lauren Bacall an dann 1958 am dramatesche Film The Tarnished Angels mam Rock Hudson a Robert Stack, dee sech am Milieu vu Fluchakrobaten ofspillt.

D'Dorothy Malone huet a méi wéi 100 TV- a Kinosfilmer matgespillt.

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1943 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis ....Änneren

AuszeechnungenÄnneren

  • 1957: Oscar fir déi bescht Schauspillerin an enger Nieweroll am Film Written on the Wind

Um SpaweckÄnneren

Commons: Dorothy Malone – Biller, Videoen oder Audiodateien