Haaptmenü opmaachen

Den Oskar Homolka, gebuer den 12. August 1898 zu Wien a gestuerwen den 28. Januar 1978 zu Tunbridge Wells, Kent, war en éisträichesch-US-amerikanesche Schauspiller.

Oskar Homolka
WP Oskar Homolka.jpg
Gebuer 12. August 1898
Wien
Gestuerwen 27. Januar 1978
Doudesursaach Longenentzündung
Nationalitéit USA, Éisträich
Aktivitéit Schauspiller, Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Vun 1926 u war den Oskar Homolka a villen däitsche Filmer ze gesinn. Am Joer 1934 huet hien Nazidäitschland verlooss an ass an d'USA emigréiert.

Bedeitend Filmer an deenen hie matgespillt huet, sinn an de Joren 1936 Sabotage vum Alfred Hitchcock, 1955 The Seven Year Itch vum Billy Wilder, an 1956 War and Peace vum King Vidor.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1926 bis 1929Änneren

vun 1930 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1973Änneren

Um SpaweckÄnneren