Den Joel McCrea, gebuer als Joel Albert McCrea de 5. November 1905 zu South Pasadena, Kalifornien, a gestuerwen den 20. Oktober 1990 zu Woodland Hills, Kalifornien, war en US-amerikanesche Schauspiller.

Joel McCrea
Joel McCrea - publicity.JPG
Gebuer 5. November 1905
Kalifornien
Gestuerwen 20. Oktober 1990
Woodland Hills
Doudesursaach Longenentzündung
Nationalitéit USA
Aktivitéit Schauspiller, Filmschauspiller, Televisiounsschauspiller
Partei Republikanesch Partei
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hien huet a bedeitende Filmer wéi The Most Dangerous Game (1932) vum Ernest B. Schoedsack an Irving Pichel, Foreign Correspondent (1940) vum Alfred Hitchcock, Sullivan's Travels (1941) vum Preston Sturges a Ride the High Country vum Sam Peckinpah matgespillt.

Hie war vun 1933 bis zu sengem Doud am Joer 1990 mat der Schauspillerin Frances Dee bestuet.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1927 bis 1929Änneren

vun 1930 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1976Änneren


Um SpaweckÄnneren

Commons: Joel McCrea – Biller, Videoen oder Audiodateien