Den Troy Donahue, gebuer als Merle Johnson Jr. de 27. Januar 1936 zu New York a gestuerwen den 2. September 2001 zu Santa Monica a Kalifornien, war en US-amerikanesche Schauspiller.

Troy Donahue
Surfside 6 1.JPG
Gebuer 27. Januar 1936
New York City
Gestuerwen 2. September 2001
Santa Monica
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit USA
Educatioun Columbia University Graduate School of Journalism
Aktivitéit Schauspiller, Filmschauspiller, Sänger, Televisiounsschauspiller
Famill
Bestuet mat Suzanne Pleshette
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Bedeitend Filmer an deenen den Donahue matgespillt huet sinn den Drama The Tarnished Angels (1957) vum Douglas Sirk, Parrish (1961) vum Delmer Daves, de Western A Distant Trumpet (1964) vum Raoul Walsh an de Mafia-Film The Godfather: Part II (1974) vum Francis Ford Coppola.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1957 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 2000Änneren

Um SpaweckÄnneren