Haaptmenü opmaachen

Eva Mattes

däitsch Schauspillerin

D'Eva Mattes, gebuer de 14. Dezember 1954 zu Tegernsee, ass eng an Däitschland gebueren awer duerch Naturalisatioun éisträichesch Schauspillerin. Si ass eng vun de wichtege Schauspillerinnen vum Neien däitsche Film. Donieft ass si och schonn op ville groussen däitschen Theaterbühnen opgetrueden.

Eva Mattes
2012-05-31 Studio Hamburg Nachwuchspreis DSCF0369.jpg
am Joer 2012
Gebuer 14. Dezember 1954
Tegernsee
Nationalitéit Däitschland, Éisträich
Aktivitéit Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Lauschterbuchspriecher, Synchronspriecher
Wikidata-logo-without-paddings.svg

D'Eva Mattes ass d'Duechter vun der Schauspillerin Margit Symo an dem Filmkomponist Willy Mattes.

Bedeitend Filmer mat hir sinn: Mathias Kneissl (1971) vum Reinhard Hauff mam Hans Brenner, dann dräi Filmer vum Rainer Werner Fassbinder Die bitteren Tränen der Petra von Kant (1972) mat der Margit Carstensen an Hanna Schygulla, Fontane Effi Briest (1974) mat der Hanna Schygulla an Ulli Lommel a Mutter Küsters' Fahrt zum Himmel (1975) mat der Brigitte Mira, Ingrid Caven a Karlheinz Böhm, weider 2 Filmer vum Werner Herzog Stroszek (1977) a Woyzeck (1979) mam Klaus Kinski.

Zanter 2002 spillt si an der däitscher TV-Serie Tatort d'Roll vun der Kommissarin Klara Blum vu Konstanz.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis ….Änneren

TVÄnneren

vun 1966 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis....Änneren

TV-TatortÄnneren

LiteraturÄnneren

  • Eva Mattes: Wir können nicht alle wie Berta sein. Erinnerungen. Ullstein, Berlin 2011.

Kuckt ochÄnneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Eva Mattes – Biller, Videoen oder Audiodateien