Haaptmenü opmaachen

Charles Durning

amerikanesche Schauspiller

Den Charles Durning, gebuer den 28. Februar 1923 zu Highland Falls, New York a gestuerwen de 24. Dezember 2012 zu New York City, war en US-amerikanesche Schauspiller.[1] Hie war virun allem zanter den 1970er Joren an Dosende vun Niewerollen ze gesinn. Eng vu senge bekanntste Rolle war 1982 déi am Film Tootsie, wou en e Veréierer vun der Dorothy Michaels (dem als Fra verkleete Michael Dorsey (Dustin Hoffmann)) gespillt huet.

Charles Durning
CharlesDurningMay2008.jpg
Gebuer 28. Februar 1923
Highland Falls
Gestuerwen 24. Dezember 2012
New York City
Nationalitéit USA
Educatioun American Academy of Dramatic Arts
Aktivitéit Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Televisiounsschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

LiewenÄnneren

Als 21-järege war hien als Zaldot ë. a. bei der Ardennenoffensiv dobäi an huet als ee vu wéinegen d'Malmedy-Massaker iwwerlieft.

Nom Krich huet hie sech mat verschiddene Beruffer duerchgeschloen, huet du Schauspill geléiert a seng Carrière um Theater mat Shakespeare-Rollen ugefaangen. Seng éischt Filmroll hat den Charles Durning 1965 am Ernest Pintoff sengem Harvey Middleman, Fireman. Allgemeng bekannt gouf en 1973 als Lieutenant Snyder am George Roy Hill sengem The Sting (de: Der Clou, fr: L'arnaque).

Hie war a senger Jugend och eng Zäit als Boxer aktiv, wou hien am Mëttelgewiicht geboxt huet. Vu senge Resultater ass leider net vill gewosst, just datt en eng Kéier grad wéi den Jack Warden am Madison Square Garden geboxt huet.

FilmograpieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1962 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis 2015Änneren

ReferenzenÄnneren

Um SpaweckÄnneren