Depart zu Stroossbuerg, 1957

Paris-Colmar ass eng Course am Goen, déi all Joer op enger Streck vu ronn 445 km fir Männer a bal 300 km fir Fraen ausgedro gëtt. Fréier ass vun enger Course am Goen Stroossbuerg-Paräis geschwat ginn. D'Originne vun dëser Course, déi elo weider op der Streck Stroossbuerg-Paräis stattfënnt, ginn op 1926 zréck.

D'Course huet hire Start fir d'Männer zu Neuilly-sur-Marne (Seine-Saint-Denis) an zu Châlons-en-Champagne (Marne) fir d'Fraen a kënnt dann no méi wéi fofzeg Stonnen zu Colmar un.

Den Hervé Delarras ass haut Direkter vun där Épreuve an de Roger Quemener, dee Sportler, deen dës Course siwemol gewonnen huet, ass Vizepresident vum Cercle des sports de France, deem Club, deen dës Course organiséiert.
2007 huet den Éischten am Generalklassement e Präis vun 8.000 Euro kritt (5.000 Euro bei de Fraen).

D'Course ass net:

Dës Course gouf véiermol vum Lëtzebuerger Josy Simon gewonnen.

PalmarèsÄnneren

1926 bis 1937: Paräis-StroossbuergÄnneren

Joer Numm Nationalitéit Distanz a km Zäit Moyenne km/h
1926 Jean Lindner CHE  Schwäiz 504 78:47 h 6,397
1927 Jean Lindner CHE  Schwäiz 504 72:01 h 6,998
1928 Louis Godart   Frankräich 504 75:45 h 6,653
1929 Louis Godart   Frankräich 506 72:48 h 6,951
1930 Marceau Roger   Frankräich 506 69:44 h 7,256
1931 Louis Godart   Frankräich 503 72:25 h 6,946
1932 Victor Damas   Frankräich 506 68:33 h 7,381
1933 Ernest Romens   Frankräich 535 79:11 h 6,756
1934 Pierre Mouchkoff   Russland 523 74:08 h 7,055
1935 Ernest Romens   Frankräich 524 71:53 h 7,290
1936 Alfred Steinmetz   Frankräich 533 74:33 h 7,150
1937 Ernest Romens   Frankräich 533 74:33 h 7,150

1949 bis 1959: Paräis-Stroossbuerg oder Stroossbuerg-ParäisÄnneren

Joer Numm Nationalitéit Distanz a km Zäit Moyenne km/h
1949 Gilbert Roger   Frankräich 520 73:51 h 7,041
1950 Joseph Zami   Frankräich 516 73:55 h 6,981
1951 Albert Seibert   Frankräich 516 69:29 h 7,426
1952 Albert Seibert   Frankräich 552 75:10 h 7,344
1953 Gilbert Roger   Frankräich 515 66:50 h 7,706
1954 Gilbert Roger   Frankräich 526 70:34 h 7,454
1955 Louis Godart (Fils)   Frankräich 520 71:26 h 7,280
1956 Gilbert Roger   Frankräich 522 68:31 h 7,619
1957 Gilbert Roger   Frankräich 522 69:38 h 7,496
1958 Gilbert Roger   Frankräich 537 71:13 h 7,540
1959 Edmond Guny   Frankräich 529 70:42 h 7,482

1970 bis 1980: Paräis-Stroossbuerg oder Stroossbuerg-ParäisÄnneren

Joer Numm Nationalitéit Distanz a km Zäit Moyenne a km/h
1970 Sammy Zaugg   Frankräich 512 70:04 h 7,307
1971 Josy Simon   Lëtzebuerg 520 73:08 h 7,110
1972 Josy Simon   Lëtzebuerg 513 73:03 h 7,023
1973 Robert Rinchard   Belsch 493 64:34 h 7,636
1974 Robert Rinchard   Belsch 523 67:29 h 7,750
1975 Josy Simon   Lëtzebuerg 507 66:50 h 7,586
1976 Robert Rinchard   Belsch 533 69:11 h 7,704
1977 Robert Schouckens   Belsch 507 64:11 h 7,899
1978 Josy Simon   Lëtzebuerg 501 66:10 h 7,572
1979 Roger Quemener   Frankräich 510 64:24 h 7,919
1980 Roger Pietquin   Belsch 506 60:01 h 8,431

Zanter 1981: Paräis-ColmarÄnneren

Joer Hären Nationalitéit Distanz
km
Zäit Moyenne
km/h
Dammen Nationalitéit Distanz
km
Zäit Moyenne
km/h
1981 Roger Pietquin   Belsch 513 65:11 h 7,870
1982 Adrien Pheulpin   Frankräich 508 66:30 h 7,639
1983 Roger Quemener   Frankräich 518 64:12 h 8,069
1984 J.-C. Gouvenaux   Frankräich 516 62:31 h 8,254
1985 Roger Quemener   Frankräich 518 64:57 h 7,975
1986 Roger Quemener   Frankräich 517 62:27 h 8,279
1987 Roger Quemener   Frankräich 518 64:59 h 7,971
1988 Roger Quemener   Frankräich 533 66:37 h 8,001 Édith Couhé   Frankräich 368 55:27 h 6,637
1989 Roger Quemener   Frankräich 524 64:35 h 8,114 Édith Couhé   Frankräich 376 52:51 h 7,114
1990 Zbigniew Klapa   Polen 522 64:36 h 8,080 Édith Couhé   Frankräich 340 50:30 h 6,733
1991 Zbigniew Klapa   Polen 523 64:51 h 8,065 Édith Couhé   Frankräich 340 51:15 h 6,634
1992 Zbigniew Klapa   Polen 518 62:38 h 8,270 Édith Couhé   Frankräich 333 47:38 h 6,991
1993 Noel Dufay   Frankräich 518 62:18 h 8,315 Isabelle Duchêne   Frankräich 334 42:59 h 7,770
1994 G. A. Urbanowski   Polen 520 61:48 h 8,414
1995 Zbigniew Klapa   Polen 521 60:13 h 8,652 Kora Boufflert   Frankräich 333 45:02 h 7,395
1996 G. A. Urbanowski   Polen 520 60:29 h 8,597 Isabelle Duchêne   Frankräich 331 41:58 h 7,887
1997 G. A. Urbanowski   Polen 534 64:02 h 8,339 Marleen Radder   Holland 344 46:14 h 7,441
1998 G. A. Urbanowski   Polen 521 62:26 h 8,345 Delcina Pajoul   Frankräich 343 45:24 h 7,555
1999 Zbigniew Klapa   Polen 521 58:53 h 8,700 Delcina Pajoul   Frankräich 343 45:53 h 7,475
2000 Alexseï Rodionov   Russland 535 66:18 h 8,069 Irina Poutintseva   Russland 360 47:35 h 7,566
2001 G. A. Urbanowski   Polen 535 65:38 h 8,151 Marleen Radder   Holland 360 49:24 h 7,287
2002 G. A. Urbanowski   Polen 535 67:32 h 7,922 Marleen Radder   Holland 360 50:23 h 7,145
Plaz Hären Nationalitéit Distanz
km
Zäit Moyenne
km/h
Dammen Nationalitéit Distanz
km
Zäit Moyenne
km/h
1. G. A. Urbanowski   Polen 515 66:40 h 7,725 Irina Poutintseva   Russland 340 48:56 h 6,948
2. Gilles Letessier   Frankräich id. + 2:13 h 7,476 Marina Tarassevich   Wäissrussland id. + 0:03 h 6,941
3. Jean Cecillon   Frankräich id. + 3:22 h 7,354 Delcina Pajoul   Frankräich id. + 2:10 h 6,656
Plaz Hären Nationalitéit Distanz
km
Zäit Moyenne
km/h
Dammen Nationalitéit Distanz
km
Zäit Moyenne
km/h
1. G. A. Urbanowski   Polen 440 55:00 h 8,000 Anne-Marie Mesmoudi   Frankräich 265 35:20 h 7,500
2. Alexseï Rodionov   Russland id. + 0:49 h 7,883 Irina Poutintseva   Russland id. + 0:31 h 7,392
3. Philippe Morel   Frankräich id. + 1:39 h 7,670 Francine Lachia   Frankräich id. + 3:39 h 6,798
Plaz Hären Nationalitéit Distanz
km
Zäit Moyenne
km/h
Dammen Nationalitéit Distanz
km
Zäit Moyenne
km/h
1. G. A. Urbanowski   Polen 448 54:13 h 8,263 Kora Boufflert   Frankräich 293 37:09 h 7,887
2. Sergueï Dvoretski   Russland id. + 1:35 h 8,029 Irina Poutintseva   Russland id. + 1:28 h 7,587
3. David Regy   Frankräich id. + 2:04 h 7,960 Sylviane Varin   Frankräich id. + 3:05 h 7,283
Plaz Hären Nationalitéit Distanz
km
Zäit Moyenne
km/h
Dammen Nationalitéit Distanz
km
Zäit Moyenne
km/h
1. G. A. Urbanowski   Polen 451 57:04 h 7,903 Anne-Marie Mesmoudi   Frankräich 306 38:09 h 8,021
2. Alexseï Rodionov   Russland id. + 1:05 h 7,756 Irina Poutintseva   Russland id. + 1:28 h 7,724
3. Philippe Morel   Frankräich id. + 2:01 h 7,633 Marina Tarassevich   Wäissrussland id. + 3:05 h 7,421
D'Sportler waren an dräi Kategorien ugetrueden:
D'Häre fir eng Distanz vu 444 km, Damme fir 305,7 km, an d'Promotioun fir 292,3 km.
Plaz Hären Zäit Moyenne
km/h
Dammen Zäit Moyenne
km/h
Promotioun Zäit Moyenne
km/h
1. RUS  S. Dvoretski 52:43 h 8,422 FRA  S. Varin 41:52 h 7,302 FRA  Ph. Thibaux 34:35 h 8,452
2. RUS  D. Osipov + 0:40 h 8,317 FRA  C. Anxionnat + 1:09 h 7,107 FRA  D. Ruelle + 1:49 h 8,030
3. RUS  A. Rodionov + 4:02 h 7,824 FRA  D. Alverhne + 1:32 h 7,044 BEL  L. Schaerlaeckens + 3:24 h 7,695

Um SpaweckÄnneren

Commons: Paris-Colmar – Biller, Videoen oder Audiodateien