Omloop Het Nieuwsblad (Omloop Het Volk)
Regioun:Flandern
Datum:Enn Februar
Typ:Semi-Klassiker
Geschicht
Fir d'éischt gefuer ginn:1945
Zuel vun de Courssen:71
Éischte Gewënner:Jean Bogaerts Flag of Belgium (civil).svg Belsch
Leschte Gewënner:Greg Van Avermaet Flag of Belgium (civil).svg Belsch
Beschte Palmarès:Ernest Sterckx, Joseph Bruyere a Peter Van Petegem: 3-mol

Den Omloop Het Nieuwsblad ass eng Vëlocourse vun engem Dag an de Flandern. Si ass haaptsächlech bekannt well et déi éischt grouss Course am Ufank vun der Vëlosaison ass

D'Competitioun huet hiren Numm vum Organisateur der flämescher Dageszeitung Het Nieuwsblad.

D'Course gëtt zanter 1945 organiséiert an ass bis elo dräimol wéinst ze schlechtem Wieder ausgefall.

Zanter 2005 gehéiert dës Course zum UCI Europe Tour an ass zanterhier an der Klass 1.HC agestuuft.

Nimm Vun der CourseÄnneren

  • Cicuit des Flandres (1945)
  • Gent - Gent
  • Omloop Het Volk (bis 2008)
  • Omloop Het Nieuwsblad (zanter 2009)

D'GewënnerÄnneren

 
2015: Niki Terpstra (2), Ian Stannard (1) et Tom Boonen (3).
1945: Jean Bogaerts   Belsch
1946: André Pieters   Belsch
1947: Albert Sercu   Belsch
1948: Sylvain Grysolle   Belsch
1949: André Declerck   Belsch
1950: André Declerck   Belsch
1951: Jean Bogaerts   Belsch
1952: Ernest Sterckx   Belsch
1953: Ernest Sterckx   Belsch
1954: Karel De Baere   Belsch
1955: Lode Anthonis   Belsch
1956: Ernest Sterckx   Belsch
1957: Norbert Kerckhove   Belsch
1958: Joseph Planckaert   Belsch
1959: Seamus Elliott   Irland
1960: Ausgefall
1961: Arthur De Cabooter   Belsch
1962: Robert De Middeleir   Belsch
1963: René Van Meenen   Belsch
1964: Frans Melckenbeeck   Belsch
1965: Noél De Pauw   Belsch
1966: Jo de Roo   Holland
1967: Willy Vekemans   Belsch
1968: Herman Van Springel   Belsch
1969: Roger De Vlaeminck   Belsch
1970: Frans Verbeeck   Belsch
1971: Eddy Merckx   Belsch
1972: Frans Verbeeck   Belsch
1973: Eddy Merckx   Belsch
1974: Joseph Bruyère   Belsch
1975: Joseph Bruyère   Belsch
1976: Willem Peeters   Belsch
1977: Freddy Maertens   Belsch
1978: Freddy Maertens   Belsch
1979: Roger De Vlaeminck   Belsch
1980: Joseph Bruyere   Belsch
1981: Jan Raas   Holland
1982: Fons De Wolf   Belsch
1983: Fons De Wolf   Belsch
1984: Eddy Planckaert   Belsch
1985: Eddy Planckaert   Belsch
1986: Ausgefall wéinst Schnéi
1987: Teun van Vliet   Holland
1988: Ronny Van Holen   Belsch
1989: Etienne De Wilde   Belsch
1990: Johan Capiot   Belsch
1991: Andreas Kappes   Däitschland
1992: Johan Capiot   Belsch
1993: Wilfried Nelissen   Belsch
1994: Wilfried Nelissen   Belsch
1995: Franco Ballerini   Italien
1996: Tom Steels   Belsch
1997: Peter Van Petegem   Belsch
1998: Peter Van Petegem   Belsch
1999: Frank Vandenbroucke   Belsch
2000: Johan Museeuw   Belsch
2001: Michele Bartoli   Italien
2002: Peter Van Petegem   Belsch
2003: Johan Museeuw   Belsch
2004: Ausgefall wéinst Schnéi
2005: Nick Nuyens   Belsch
2006: Philippe Gilbert   Belsch
2007: Filippo Pozzato   Italien
2008: Philippe Gilbert   Belsch
2009: Thor Hushovd   Norwegen
2010: Juan Antonio Flecha   Spuenien
2011: Sebastian Langeveld   Holland
2012: Sep Vanmarcke   Belsch
2013: Luca Paolini   Italien
2014: Ian Stannard   Vereenegt Kinnekräich
2015: Ian Stannard   Vereenegt Kinnekräich
2016: Greg Van Avermaet   Belsch

Gewënner pro LandÄnneren

# Land Gewënner
1.   Belsch 55
2.   Holland 4
2.   Italien 4
4.   Vereenegt Kinnekräich 2
5.   Irland 1
5.   Däitschland 1
5.   Norwegen 1
5.   Spuenien 1

Palmarès bei de FraenÄnneren

Joer Éischt Zweet Drëtt
2006 NED  Suzanne de Goede NED  Mirjam Melchers GER  Tanja Hennes
2007 DEN  Mie Bekker Lacota SWE  Monica Holler NED  Jaccolien Wallaard
2008 NED  Kirsten Wild GER  Angela Hennig Brodtka SWE  Emma Johansson
2009 NED  Suzanne de Goede ITA  Noemi Cantele BEL  Kelly Druyts
2010 SWE  Emma Johansson NED  Liesbet de Vocht BEL  Grace Verbeke
2011 SWE  Emma Johansson NED  Andrea Bosman NED  Chantal Blaak
2012 NED  Loes Gunnewijk NED  Eleonora Van Dijk DEU  Trixi Worrack
2013 AUS  Tiffany Cromwell USA  Megan Guarnier SWE  Emma Johansson
2014 NED  Amy Pieters SWE  Emma Johansson GBR  Elizabeth Armitstead
2015 NED  Anna van der Breggen NED  Eleonora Van Dijk GBR  Elizabeth Armitstead
2016 GBR  Elizabeth Armitstead NED  Chantal Blaak AUS  Tiffany Cromwell

Um SpaweckÄnneren

Commons: Omloop Het Volk – Biller, Videoen oder Audiodateien