Challenge Guy Greffrath

De Challenge Guy Greffrath ass de Präis mat deem zanter der Saison 1987/1988 all Joer de beschte Spiller aus dem Lëtzebuerger Foussballchampionat mam Titel Foussballspiller vum Joer geéiert gëtt. D'Gielchen ass eng Initiativ vun der Sportredaktioun vun der Dageszeitung d'Wort. Hiren haitegen Numm dréit d'Auszeechnung zu Éiere vum 1997 verscheete Guy Greffrath, laangjärege Ressortchef vun der Sportredaktioun am Wort.

Et gëtt bis ewell nach keng analog Wäertung fir déi bescht Foussballspillerin.

PalmarèsÄnneren

Saison Beschte Spiller Veräin
1987/1988 Denis Scuto Jeunesse Esch
1988/1989 Jean-Marc Rigaud Spora Lëtzebuerg
1989/1990 Carlo Weis Avenir Beggen
1990/1991 Marc Birsens Union Lëtzebuerg
1991/1992 Claude Ganser Jeunesse Esch
1992/1993 Luc Holtz Etzella Ettelbréck
1993/1994 Théo Scholten Avenir Beggen
1994/1995 Manuel Cardoni Jeunesse Esch
1995/1996 Manuel Cardoni Jeunesse Esch
1996/1997 Mikhail Zaritskiy Sporting Mäerzeg
1997/1998 Mikhail Zaritskiy Sporting Mäerzeg
1998/1999 Manuel Cardoni Jeunesse Esch
1999/2000 Manuel Cardoni Jeunesse Esch
2000/2001 Ahmed El Aouad CS Habscht
2001/2002 Frédéric Cicchirillo F91 Diddeleng
2002/2003 Ahmed El Aouad CS Gréiwemaacher
2003/2004 Laurent Pellegrino Jeunesse Esch
2004/2005 Stéphane Martine F91 Diddeleng
2005/2006 Joris Di Gregorio F91 Diddeleng
2006/2007 Joris Di Gregorio F91 Diddeleng
2007/2008 Emmanuel Coquelet F91 Diddeleng
2008/2009 Pierre Piskor FC Déifferdeng 03[1]
2009/2010 Dan Huss CS Gréiwemaacher[2]
2010/2011 Daniel da Mota F91 Diddeleng[3]
2011/2012 Aurélien Joachim F91 Diddeleng[4]
2012/2013
2014/2015
2015/2016
2016/2017 Omar Er Rafik FC Déifferdeng 03[5]

ReferenzenÄnneren

  1. Alle Fussballer des Jahres von 1987/1988 bis 2008/2009
  2. Fussballer des Jahres 2009-2010
  3. Fussballer des Jahres 2010-2011
  4. Trophée du Footballeur de l'Année
  5. Er Rafik und Marin sind die Besten