Gerrie Knetemann

De Gerrie Knetemann (1976)

De Gerrie Knetemann, gebuer de 6. Mäerz 1951 zu Amsterdam, a gestuerwen den 2. November 2004, war e professionellen hollännesche Vëlossportler, a Weltmeeschter am Cyclissem op der Strooss.

Hien huet seng Profiscarrière 1974 bei der Ekipp GAN-Mercier ugefaangen. Vun 1977 bis 1982 ass hie fir d'Ekipp TI-RALEIGH gefuer. Duerno war hien eng Zäit laang Selectionneur fir déi Hollännesch Nationalekipp.

Bei enger Vëlossortie mat Kolleegen, zu Bergen gouf et him um Vëlo schlecht, an hien ass un engem Häerzschlag gestuerwen.

Um Tour de France hat hien 10 Etappe gewonnen, an néng CLM an der Ekipp.

A senger Carrière war hien eng Kéier positiv op Ephedrine kontrolléiert ginn, an zwar am Critérium du Dauphiné libéré 1974.

De Gerrie Knetemann war bestuet a Papp vun engem Bouf an zwee Meedercher.

Him zu Éiere krut eng hollännesch Vëlosscourse den Numm Grote Prijs Gerrie Knetemann, an zanter 2006 gëtt fir Cyclotouristen de Gerrie Knetemann Classic an Nordholland organiséiert.

PalmarèsÄnneren

1974Änneren

1976Änneren

1977Änneren

1978Änneren

1980Änneren

1982Änneren

1983Änneren

1985Änneren

1986Änneren