Haaptmenü opmaachen

BiographieÄnneren

Am Alter vun 8 Joer huet de Laurent Payfert ugefaangen, Musek ze maachen an hëlt klassesch Musekscoursen an de Fächer Gesank a Trompett um Metzer Conservatoire.[1] An den 1980er Joren huet hien ugefaangen, elektresche Bass ze spillen, an den 1990er ass de Kontrabass, deen haut säin Haaptinstrument ass, derbäikomm,.

Dem Laurent Payfert säi musikalesche Stil ass artistesch, technesch a konzeptuell vu folgende Museker beaflosst: Joseph Ramacci, Loris Binot, Ricardo Del Fra, Barre Philips, Steve Lacy, Peter Kowald, Hein Van De Geyn, Noël Akchoté, Kenny Werner, Ari Hoenig, Ron Carter et J. S. Bach.

De Laurent Payfert huet ënner anerem mat folgende Museker gespillt: Adam Rogers, Noël Akchoté, Maxime Bender, Jérôme Bourdellon, Jean-Marc Folz, Roby Glod, Jeff Herr, Ben Konen, Peter Kowald, Steve Lacy, Greg Lamy, Lê Quan Ninh, Sascha Ley, Christian Mariotto, Murat Öztürk, Michel Pilz, Damien Prud'homme, Joseph Ramacci, Jean-Marc Robin, Pascal Schumacher, Jef Sicard.

De Laurent Payfert ass op folgende Festivallen opgetrueden:

  • Frankräich: Musique Action (Vandœuvre-lès-Nancy), NPAI[2] (Parthenay), Nancy Jazz Pulsations[3], DJazz Nevers (Loire), Charleville Action Jazz, Jazz à Mulhouse, [djaz]51 (Reims).
  • Aner Länner: Gaume Jazz Festival (Belsch), Kriol Jazz Festival (Praia, Cap Vert), D.C. Francophonie Festival (Washington D.C., USA).

Hien huet vun 1991 bis 2005 am Quintett an am Septett vum Loris Binot matgespillt.

Hie spillt reegelméisseg an der lëtzebuergescher Jazz-Formatioun Jeff Herr Corporation, déi Concerten an Tournéeën ë. a. a folgende Länner organiséiert huet: Russland, Japan, Griicheland, Däitschland, Belsch, England, Indien, Cap Vert, Ukraine a Frankräich.

Laurent Payfert 4tetÄnneren

  • Damien Prud'homme, Saxophonen
  • Murat Öztürk oder Jean-Yves Jung, Piano
  • Jean-Marc Robin, Batterie
  • Laurent Payfert, Kompositioun a Kontrabass

De Laurent Payfert huet säi Quartett am Joer 2011 gegrënnt, an deem nëmmen Eegekompositoune gespillt ginn, déi an der Jazz-Geschicht a mat der Musek vu folgenden Jazz-Museker a -Gruppen verwuerzelt ass: Thelonious Monk, Steve Lacy, Duke Ellington, Charles Mingus, Weather Report, Miles Davis, Wayne Shorter.

DiskographieÄnneren

Jazz an aner improviséiert MuseksstilerÄnneren

  • 1999 - Loris Binot 7tet, "Objet de jazz"
  • 2002 - Loris Binot 5tet, "Territoires"
  • 2004 - Loris Binot 5tet, "Le bleu le noir" & "Sanem"
  • 2012 - Mariette Hélou 4tet, "Danse nomade"
  • 2013 - Jean Pascal Boffo, "Le chant des fleurs"
  • 2014 - Jeff Herr Corporation, "Layer cake"
  • 2015 - Sascha Ley / Laurent Payfert Duo, "the wee hours"
  • 2015 - Laurent Payfert 4tet, "Danse sucrée"
  • 2016 - Jean Pascal Boffo, "Vol d'oiseaux"

ChansonenÄnneren

  • 2014 - Suzy K., "Heavy Things & Peaceful Water"
  • 2015 - Kel, "Un endroit à Anvers"

LiteraturÄnneren

  • Pagier, Joël, 2005. Laurent Payfert. Interview. Improjazz n°120: 10.[4]

Um SpaweckÄnneren

Referenzen an NottenÄnneren

  1. cf. Conservatoire à rayonnement régional de Metz
  2. Nouvelles pistes artistiques inclassables
  3. Cf. https://nancyjazzpulsations.com/
  4. Dem Laurent Payfert seng Foto ass op der Titelsäit vun där Nummer vun Improjazz.