Haaptmenü opmaachen
De Jean Stablinski (riets) mat dem Aldo Bolzan (Mëtt) an dem Jempy Schmitz (lénks)

De Jean Stablinski, mam richtegen Numm Stablewski, gebuer den 12. Mee 1932 zu Thun-Saint-Amand a gestuerwen den 22. Juli 2007 zu Lille, war e franséische Vëlossportler. Hie krut d'franséisch Nationalitéit 1948.

Hien ass den Tour de France zwielefmol matgefuer an huet dobäi fënnef Etappe gewonnen.

Et war en zimlechen Dropgänger an dem Jacques Anquetil säi beschte Läitnant. Hie war Profi vun 1953 bis 1968, a gouf zweemol wéinst Doping gespaart.

No senger Carrièrre als Vëlossportler gouf hien Directeur sportif, wou hie sech z. B. ëm de Lucien Van Impe an de Bernard Hinault bekëmmert huet.

Hien ass no laanger Krankheet den 22. Juli 2007 an engem Spidol zu Lille gestuerwen.

PalmaresÄnneren

1952Änneren

1953Änneren

1954Änneren

1955Änneren

1956Änneren

1957Änneren

1958Änneren

1959Änneren

1960Änneren

1961Änneren

1962Änneren

1963Änneren

1964Änneren

1965Änneren

1966Änneren

1967Änneren

1968Änneren

Um SpaweckÄnneren