Bernard Hinault

franséische Vëlossportler
Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Bernard Hinault, gebuer de 14. November 1954 zu Yffiniac am Departement Côtes-d'Armor, an der Bretagne, ass e fréiere franséische Vëlossportler.

Bernard Hinault
Bernard Hinault - Critérium du Dauphiné 2012 - Prologue (2).jpg
Gebuer 14. November 1954
Yffiniac
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Vëlossportler, Bauer
Veräin/Ekipp Renault,
Gitane-Campagnolo,
La Vie claire
Wikidata-logo-without-paddings.svg
De Bernard Hinault um Tour 2005

PalmarèsÄnneren

1972Änneren

  • Franséische Junior-Landesmeeschter

1976Änneren

1977Änneren

1978Änneren

1979Änneren

1980Änneren

1981Änneren

1982Änneren

1983Änneren

1984Änneren

1985Änneren

1986Änneren

  Méi Informatioun doriwwer am Artikel: Etapp vun der Alpe d'Huez

Um SpaweckÄnneren