Den Dirk Bockel, gebuer den 18. Oktober 1976 zu Waiblingen an Däitschland, ass en Triathlet an Olympionik[1].

Dirk Bockel
Dirk Bockel (LUX) 2010.jpg
beim Ironman a Florida (2010)
Gebuer 18. Oktober 1976
Waiblingen
Nationalitéit Lëtzebuerg
Aktivitéit Triathlet, Erzéier
Wikidata-logo-without-paddings.svg

2006 krut hien duerch Naturalisatioun déi lëtzebuergesch Nationalitéit[2] a war vum 1. Januar 2006 bis 19. Mäerz 2017 Sportzaldot an der Section sports d'élite de l'armée (SSEA).

Hien huet Lëtzebuerg op den Olympesche Summerspiller 2008 zu Peking vertrueden[3].

2012 an 2013 stoung den Dirk Bockel beim Team Leopard-Trek ënner Vertrag, wat gläichzäiteg déi éischt Kéier an der Geschicht vum Triathlon war, datt een Athlet an engem professionelle Vëlossportteam ass[4]. Hie krut 2013 den Titel vum Sportler vum Joer.

Den Dirk Bockel war duerno vun 2014 bis Enn 2015 ënner Vertrag bei der Ekipp Uplace BMC Pro Triathlon Team. Zanter engem duebelen Ermiddungsbroch am Juni 2015 huet hie weider keng gréisser Resultater méi Opweises. Am Januar 2017 huet hien dunn och ugekënnegt, mam Profisport opzehalen[5]. Wärend senger Zäit als Profisportler huet hien de gréisseren Deel vu senger Zäit an den USA (virun allem Florida an am Arizona) gelieft an trainéiert.

Zanter datt hien als Sportler opgehalen huet, schafft hien als Educateur mat Jugendlechen zesummen an engagéiert sech als Expert fir verschidden Evenementer an Organisatioune ronderëm den Triathlon[6].

Den Dirk Bockel ass bestuet a Papp vun engem Meedchen[6].

PalmarèsÄnneren

Datum / Joer Plaz Kompetitioun Wou? Zäit
2014-07-20 6. Challenge Roth   Roth 08:22:41
2014-03-23 1. Ironman Melbourne   Australien 08:01:02
2013-07-14 1. Challenge Roth   Roth 07:52:01
2013-05-19 3. Ironman 70.3 Florida   USA Orlando 03:48:16
2012-10-13 10. Ironman Hawaii   USA Hawaii 08:36:21
2012-07-29 3. ITU Triathlon Long Distance World Championships   Vitoria-Gasteiz 05:34:54
2012-06-17 1. Ironman Regensburg   Regensburg 08:11:59
2011-10-08 4. Ironman Hawaii   USA Hawaii 08:12:58
2011-04-17 6. Ironman 70.3 New Orleans   USA New Orleans 03:26:22
2011-03-12 3. Abu Dhabi International Triathlon   Abu Dhabi 06:43:42
2010-11-06 3. Ironman Florida   Panama City 08:21:23
2010 3. Antwerp Ironman 70.3   Antwerpen
2010-05-30 5. Ironman 70.3 Austria   St. Pölten 03:51:29
2010-05-16 3. Ironman 70.3 Florida   Orlando 03:52:55
2010-04-18 5. Ironman 70.3 New Orleans   New Orleans 03:54:02
2010-03-13 2. Abu Dhabi International Triathlon   Abu Dhabi 06:35:30
2009-10-10 7. Ironman Hawaii   USA Hawaii 08:29:55
2009-08-08 2. ETU Triathlon Long Distance European Championships   Prag
2009-05-17 1. Ironman 70.3 Florida   Orlando 03:54:25
2009 3. Ironman New Zealand   Taupo
2008-08-19 25. Olympesch Summerspiller 2008   Peking 01:51:31,01
2007-10-21 15. 4th Military World Games – Triathlon   Mumbai
2007-05 1. Siegerland-Cup   Buschhütten

Kuckt ochÄnneren

Um SpaweckÄnneren

Virdrun    Sportler vum Joer    Duerno
Laurent Carnol 2013 Gilles Müller


ReferenzenÄnneren

  1. Den Dirk Bockel op der Websäit vu sports-reference.com
  2. Hermes, S., 2017.Bockels Fuß will nicht mehr. Beschwerden zwingen Triathleten zum Rücktritt. Luxemburger Wort vum 7./8. Januar 2017, Sb65.
  3. Den Dirk Bockel op der Websäit vun der 'Association Luxembourgeoise des Olympiens'
  4. RTL.lu-Artikel: Den Dirk Bockel fir 2 Joer bei Leopard-Trek
  5. "Dirk Bockel beendet seine Karriere." tageblatt.lu, 06. Januar 2017 14:26; Akt: 06.01.2017 15:06.
  6. 6,0 6,1 VIDEO - Dirk Bockel - Dat neit Liewen nom Enn vum Profisport Reportage op rtl.lu, fir d'lescht gekuckt den 30. Dezember 2018