Vasil Garvanliev

nordmazedonesche Sänger

De Vasil Garvanliev (op kyrillesch: Васил Гарванлиев), och bekannt als Vasil, gebuer den 2. November 1984 zu Strumica, ass en nordmazedonesche Sänger a Lidderschreiwer.[1] Hien huet Nordmazedonie beim Eurovision Song Contest 2021 zu Rotterdam an Holland mam Lidd Here I Stand vertrueden.[2] De Vasil ass an der éischter Halleffinall opgetrueden an huet et net bis an d'Finall gepackt.[3]

Vasil Garvanliev
Васил Гарванлиев 4.jpg
Gebuer 2. November 1984
Nationalitéit Nordmazedonien
Aktivitéit Sänger, Komponist
Wikidata-logo-without-paddings.svg

DiscographieÄnneren

 
De Vasil (2019)

SinglenÄnneren

  • 1994: Марионка (Marionka)
  • 2007: Помогни Ми (Pomogni Mi)
  • 2018: Ѓердан (Gerdan) [1]
  • 2019: Патувам (Patuvam) [2]
  • 2020: You [3] (Eurovision Song Contest 2020)
  • 2020: Мојата Улица (Mojata Ulica) (feat. Davor)
  • 2020: ПриКазна (PriKazna)
  • 2021: СудБина (SudBina)
  • 2021: Here I Stand [4] (Eurovision Song Contest 2021)

Um SpaweckÄnneren

Commons: Vasil Garvanliev – Biller, Videoen oder Audiodateien

ReferenzenÄnneren

  1. (en)Vasil - North Macedonia - Rotterdam 2021. Eurovision.tv. Gekuckt de(n) 2021-05-13.
  2. (de)Florian Rahn, Nordmazedoniens Beitrag für den ESC 2021: „Here I Stand“ von Vasil. ESC kompakt (2021-03-11). Gekuckt de(n) 2021-05-13.
  3. (en)First Semi-Final of Rotterdam 2021. Eurovision.tv. Gekuckt de(n) 2021-05-19.