Milva

italieenesch Schauspillerin

D'Milva, gebuer de 17. Juli 1939 als Maria Ilva Biolcati zu Goro, a gestuerwen den 23. Abrëll 2021 zu Mailand, war eng italieenesch Sängerin a Schauspillerin. Si huet och an anere Sproochen, wéi Däitsch oder Franséisch, gesongen, an hat deementspriechend och Succès baussent Italien. Si hat de Spëtznumm la Rossa ("déi Rout") net nëmme wéinst hirer Hoerfaarf, ma och wéinst hirem politeschen Engagement.[1]

Milva
Milva (2005).jpg
Gebuertsnumm Maria Ilva Biolcati
Pseudonym Milva, La Rossa, La Pantera di Goro
Gebuer 17. Juli 1939
Gestuerwen 23. Abrëll 2021
Mailand
Doudesursaach Alzheimer
Nationalitéit Italien
Aktivitéit Operesänger, Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Discographesche Kënschtler, Televisiounsmoderateur
Famill
Liewenspartner(in) Luigi Pistilli
Kand Martina Corgnati
Wikidata-logo-without-paddings.svg
D'Milva, 2009

Si huet ënner anerem Texter vum Mikis Theodorakis a Lidder aus dem Bertolt Brecht senger Dreigroschenoper gesongen, an huet an den 1980er Joren och a Filmer matgespillt.

DiscographieÄnneren

Albumen (Auswiel)Änneren

  • 1968: Tango Milva
  • 1970: Canzoni di Édith Piaf
  • 1971: Milva canta Brecht
  • 1972: Dedicato A Milva Da Ennio Morricone
  • 1975: Brecht
  • 1976: Libertà
  • 1976: Canzone dall’Italia
  • 1977: Non pianger più Argentina
  • 1977: Auf den Flügeln bunter Träume
  • 1978: Von Tag zu Tag (Milva singt Mikis Theodorakis)
  • 1979: Was ich denke
  • 1980: La rossa
  • 1981: Ich hab keine Angst
  • 1982: Immer mehr
  • 1983: Unverkennbar
  • 1983: Die sieben Todsünden der Kleinbürger (Brecht/Weill)
  • 1984: Gesichter einer Frau
  • 1985: Mut zum Risiko
  • 1985: Milva and Astor Piazzolla live at the bouffes du nord
  • 1986: Geheimnisse
  • 1986: Tra due sogni
  • 1988: Unterwegs nach morgen
  • 1989: In Concert
  • 1989: Una storia inventata
  • 1990: Ein Kommen und Gehen
  • 1991: Gefühl und Verstand
  • 1992: Stationen (Best of inkl. 2 neuer Titel)
  • 1993: Milva canta Thanos Mikroutsikos (Volpe D’Amore)
  • 1993: Uomini addosso
  • 1994: Dein ist mein ganzes Herz
  • 1995: Tausendundeine Nacht
  • 1995: I successi di Milva
  • 1996: Milva canta un nuovo Brecht
  • 1997: Mia bella Napoli
  • 1998: El Tango de Astor Piazzolla
  • 1999: Stark sein
  • 1999: Fammi Luce
  • 2001: Artisti
  • 2001: Canti popolari
  • 2001: La Chanson francaise
  • 2004: Milva canta Merini
  • 2007: In territorio nemico
  • 2010: Non conosco nessun Patrizio (Milva canta Battiato)

FilmographieÄnneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Milva – Biller, Videoen oder Audiodateien

ReferenzenÄnneren

  1. Italienische Sängerin und Schauspielerin Milva ist tot (Nachruf im Spiegel)