Haaptmenü opmaachen

Alain Jessua

franséische Filmregisseur an Dréibuchauteur
Nuvola apps aktion.png Dësen Artikel aus dem Film- an Televisiounsberäich ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

Den Alain Jessua, gebuer de 16. Januar 1932 zu Paräis a gestuerwen den 30. November 2017, war e franséische Filmregisseur, Dréibuchauteur, Filmproduzent a Schrëftsteller.

Alain Jessua
Gebuertsnumm Alain Rene Sando Jessua
Gebuer 16. Januar 1932
Paräis
Gestuerwen 30. November 2017
Évreux
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Filmregisseur, Dréibuchauteur, Filmproduzent, Schrëftsteller, Filmkomponist
Famill
Bestuet mat Anna Gaylor
Wikidata-logo-without-paddings.svg

FilmographieÄnneren

de Jessua als AuteurÄnneren

  • 1973: Traitement de choc, Roman, Éditions Seghers 1973, 198 Säiten
  • 1999: Crêvecoeur, Roman, Éditions Jean Claude Lattès 1999, 222 Seiten
  • 2003: Ce sourire-la, Roman, Éditions Jean Claude Lattès 2003, 198 Seiten
  • 2005: Bref séjour parmi les hommes, Roman, Éditions Rocher 2005, 182 Seiten
  • 2007: La vie à l'envers, Roman, Éditions Leo Scheer 2007, 106 Seiten
  • 2008: Un jardin au paradis, Roman, Éditions Leo Scheer 2008, 236 Seiten
  • 2011: Petit ange, Roman, Éditions Leo Scheer 2011, 220 Seiten

Um SpaweckÄnneren