Den Nino Rota, gebuer den 3. Dezember 1911 zu Mailand a gestuerwen den 10. Abrëll 1979 zu Roum, war en italieenesche Komponist.

Nino Rota
Nino Rota 1923.jpg
Gebuer 3. Dezember 1911
Mailand
Gestuerwen 10. Abrëll 1979
Roum
Doudesursaach Koronarthrombos
Nationalitéit Kinnekräich Italien, Italien
Educatioun Curtis Institute of Music,
Universitéit vu Mailand,
Accademia Nazionale di Santa Cecilia
Aktivitéit Komponist, Dirigent, Enseignant, Pianist, Schauspiller, Dréibuchauteur, Filmkomponist, Lecteur, Museker
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hien ass bekannt fir seng Kompositioune vu Filmmuseken, absënns déi vum Federico Fellini senge Filmer, mat dem en zënter 1952 un all senge Filmer zesummegeschafft huet. Seng bekanntst Kompositioun dierft awer déi vum Francis Ford Coppola sengem The Godfather sinn.

Den Nino Rota huet am Ganzen eng 150 Filmmuseke geschriwwen. Manner bekannt ass en als Komponist vun Instrumentalstécker fir Concerten. Vun him sinn 10 Operen, 23 Ballet- a Bünekompositiounen, 3 Sinfonien, 3 Concerte fir Piano, 3 fir Violoncello, 1 fir Kontrabass (Divertimento Concertante, 1973), 1 fir Trombonn, 1 fir Hautbois, 1 fir Harf, ee fir Sträicher, souwéi Kummer-, Piano- a Chouermusek.

Hie krut 1975 den Oscar fir déi bescht Filmmusek fir The Godfather - Part II, och vum Francis Ford Coppola.

Filmographie (Auswiel)Änneren

Aner Wierker (Auswiel)Änneren

  • 1928: Il Presepio (Sträichquartett)
  • 1932: „musiche di scena“ Le prime battute di 6 canzoni e un coro per „L'isola disabitata
  • 1934-35: Sonat fir Viola a Piano
  • 1935: Canzona (Orchesterwierk)
  • 1937-41: Sinfonia Nr. 2
  • 1956-57: Sinfonia Nr. 3
  • 1958-61: Concerto Festivo
  • 1959: Lo scoiattolo in gamba (Oper)
  • 1960: Mariae dicata (Messe)
  • 1961: Messa breve
  • 1962: Messa senza gloria
  • 1962: Mysterium catholicum (Kantat)
  • 1962: Unum panem (Chouerwierk)
  • 1963-65: Aladino e la lampada magica (Oper)
  • 1965/1969: La visita meravigliosa (Oper)
  • 1968-70: La vita di Maria (Oper)
  • 1968-70: Il Natale degli innocenti (Oratorium)
  • 1970-71: Roma capomunni (Kantate)
  • 1972: Celloconcert Nr. 1
  • 1972: Cantico in memoria di Alfredo Casella (Lied)
  • 1976: Le Molière imaginaire (Ballett)
  • 1976: Guardando il Fujiyama (Orchesterwierk)

Um SpaweckÄnneren

Commons: Nino Rota – Biller, Videoen oder Audiodateien