Francis Gelhausen

(Virugeleet vu(n) François Gelhausen)
Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Francis Gelhausen oder François Gelhausen, gebuer de 25. Mee 1930 zu Gréiwemaacher, gestuerwen den 2. Abrëll 2001 zu Schuller, war e lëtzebuergesche Vëlossportler.[1]

Francis Gelhausen
François Gelhausen.jpg
Gebuer 25. Mee 1930
Gréiwemaacher
Gestuerwen 2. Abrëll 2001
Dippech
Nationalitéit Lëtzebuerg
Aktivitéit Vëlossportler
Wikidata-logo-without-paddings.svg

1954 an 1955 ass hien beim Tour de France matgefuer.

Hien ass Ufanks Abrëll 2001 am Alter vu 70 Joer gestuerwen, nodeem hien en Accident mam Vëlo hat.

PalmarèsÄnneren

1952Änneren

  • 8. op der Weltmeeschterschaft bei den Amateuren

1953Änneren

1954 (Gitane)Änneren

1955Änneren

1961Änneren

1962Änneren

ReferenzenÄnneren

  1. De Francis Gelhausen op 'De Wielersite'