Haaptmenü opmaachen

De Ferdinand Bracke, gebuer zu Hamme de 25. Mee 1939, ass e fréiere belsche Vëlossportler.

De Bracke war Profi vu 1962 bis 1978.

Hie war ee vun de beschten Zäitfuerer an dat grad sou gutt op der Strooss wéi op der Pist (Poursuite). Op der Pist gouf hien tëscht 1965 an 1973 fënnefmol belsche Meeschter, dovu véiermol an der Poursuite an eng Kéier hanner Derny. Hie war och zweemol Weltmeeschter an der Poursuite (1964 an 1969). 1967 huet hien als éischten de Stonneweltrekord iwwer d'Grenz vun 48 Km/St. gedréckt an 1971 huet en d'Vuelta gewonnen.


PalmarèsÄnneren

1962Änneren

1964Änneren

  • Weltmeeschter an der Poursuite (Piste)

1965Änneren

1966Änneren

1967Änneren

1968Änneren

1969Änneren

  • Weltmeeschter an der Poursuite (Piste)

1970Änneren

1971Änneren

1973Änneren

1974Änneren

1976Änneren

Participatiounen um Tour de FranceÄnneren

EquippenÄnneren

  • 1962 - Peugeot-BP-Dunlop
  • 1963 - Peugeot-BP
  • 1964 - Peugeot-BP
  • 1965 - Peugeot-BP-Michelin
  • 1966 - Peugeot-BP-Michelin
  • 1967 - Peugeot-BP-Michelin
  • 1968 - Peugeot-BP-Michelin
  • 1969 - Peugeot-BP-Michelin
  • 1970 - Peugeot-BP-Michelin
  • 1971 - Peugeot-BP-Michelin
  • 1972 - Peugeot-BP-Michelin
  • 1973 - Peugeot-BP-Michelin
  • 1974 - Watney-Maes
  • 1975 - TI-Raleigh
  • 1976 - Lejeune-BP
  • 1977 - Lejeune-BP
  • 1978 - Old Lords-Splendor