Bossmen
Genre: Hip-Hop, Ragga, Dancehall
Land: Flag of Luxembourg.svg Lëtzebuerg
Grënnung: 2002
Memberen
Rap: Nytt
Rap: Alino

Bossmen ass e lëtzebuergeschen Duo vun Esch-Uelzecht, deen Hip-Hop op Franséisch mécht.

Geschicht vu BossmenÄnneren

D'Membere vu Bossmen sinn déi zwéi Bridder Nytt an Alino, déi vu Kinshasa aus dem Kongo jonk als politesch Flüchtlingen op Lëtzebuerg komm sinn.[1][2] Si hunn 2002 hiren éischte Mixtape Bossmentality erausbruecht.[1] Ufanks hu si nach méi Ragga an Dancehall gemaach a sech spéider ëmmer méi a Richtung Hip-Hop orientéiert.[3]

Bossmen hunn ënner anerem mam bekannte franséische Rapper Youssoupha zesummegeschafft.

Den Nytt ass och als Schauspiller aktiv an huet eng Roll am Adolf El Assal sengem Film Les fameux gars gespillt.

DiskographieÄnneren

EPenÄnneren

  • 2013: Objectif 2090
  • 2014: Cypher 2090

MixtapenÄnneren

  • 2002: Bossmentality
  • 2006: Bossmentality Vol. 2
  • 2012: Bossmentality Vol. 3

Lidder (Auswiel)Änneren

  • 2011: Diez a fond (feat. S-Pi & Youssoupha)
  • 2011: Très mal
  • 2011: One sera là (feat. Bolingo)
  • 2011: Tout dans l'geste
  • 2012: Esch City Bitch
  • 2012: Chacun son camp
  • 2012: Ima Bossmen
  • 2012: Rêve
  • 2013: 3.5.2
  • 2015: Match Eza Wo

Um SpaweckÄnneren

ReferenzenÄnneren

  1. 1,0 1,1 MTV (online): Presentatioun vu Bossmen
  2. Luxuriant (online): “Esch City”, le nouveau clip des Bossmen en exclusivité sur www.luxuriant.lu (2. Februar 2012)
  3. L'essentiel (online): «Tout ça, c’est bon pour le pays!» (9. Februar 2012)