Haaptmenü opmaachen
Nuvola apps aktion.png Dësen Artikel aus dem Film- an Televisiounsberäich ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

D'Věra Chytilová, gebuer den 2. Februar 1929 zu Ostrava, a gestuerwen den 12. Mäerz 2014 zu Prag war eng tschechesch Filmregisseurin an Dréibuchautorin.

Věra Chytilová
Vera Chytilova.jpg
Gebuer 2. Februar 1929
Gestuerwen 12. Mäerz 2014
Prag
Nationalitéit Tschechesch Republik
Aktivitéit Filmregisseur, Dréibuchauteur, Pedagog
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Filmographie (Auswiel)Änneren

als RegisseurÄnneren

  • 1962: Strop, (Die Decke)
  • 1963: O něčem jiném, (Von etwas andere)
  • 1966: Sedmikrásky, (Tausendschönchen)
  • 1976: Hra o jablko, (Ein bisschen schwanger)
  • 1979: Panelstory
  • 1980: Kalamita
  • 1984: Faunovo velmi pozdní odpoledne (Fauns allzuspäter Nachmittag)
  • 1985: Prague
  • 1986: Vlčí bouda
  • 1988: Kopytem sem, kopytem tam, (Einmal hin, einmal her)
  • 1988: Šasek a královna, (Der Narr und die Königin)
  • 1998: Pasti, pasti, pastičky, (Große Fallen, kleine Fallen)
  • 2001: Vyhnáni z ráje
  • 2005: Pátrání po Ester
  • 2006: Hezké chvilky bez záruky

Um SpaweckÄnneren