Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

Paris - Tours ass eng Vëloscourse a Frankräich déi zanter 1896 gefuer gëtt.

Vun 2005 bis 2007 huet dës Course zu der Serie vum UCI ProTour an 2008 zum UCI Europe Tour gehéiert.

PalmarèsÄnneren

Joer Gewënner Zweeten Drëtten Streck
1896 FRA  Eugène Prévost FRA  Emile Ouzou FRA  Lucien Bouvet Paris-Tours
1901 FRA  Jean Fischer FRA  Georges Lorgeou FRA  Edouard Wattelier Paris-Tours
1906 FRA  Lucien Petit-Breton FRA  Louis Trousselier FRA  Henri Cornet Paris-Tours
1907 FRA  Georges Passerieu FRA  André Pottier FRA  Emile Georget Paris-Tours
1908 FRA  Omer Beaugendre FRA  Frédéric Saillot LUX  François Faber Paris-Tours
1909 LUX  François Faber FRA  Jean Alavoine FRA  Ernest Paul Paris-Tours
1910 LUX  François Faber FRA  Louis Trousselier FRA  Emile Engel Paris-Tours
1911 FRA  Octave Lapize BEL  Cyrille Van Hauwaert FRA  Emile Georget Paris-Tours
1912 BEL  Louis Heusghem BEL  Charles De Ruyter FRA  Lucien Petit-Breton Paris-Tours
1913 FRA  Charles Crupelandt FRA  Georges Passerieu FRA  Louis Luguet Paris-Tours
1914 SUI  Oscar Egg FRA  Emile Engel BEL  Philippe Thys Paris-Tours
1915-16 Net gefuer wéinst dem Éischte Weltkrich
1917 BEL  Philippe Thys FRA  Marcel Godivier FRA  Eugène Christophe Paris-Tours
1918 FRA  Charles Mantelet SUI  Lucien Cazalis BEL  Alexis Michiels Paris-Tours
1919 BEL  Hector Tiberghien FRA  René Vandenhove BEL  Jean Rossius Paris-Tours
1920 FRA  Eugène Christophe FRA  Honoré Barthélémy BEL  Albert Dejonghe Paris-Tours
1921 FRA  Francis Pélissier BEL  Louis Mottiat FRA  Eugène Christophe Paris-Tours
1922 FRA  Henri Pélissier SUI  Heiri Suter FRA  Robert Jacquinot Paris-Tours
1923 BEL  Paul Deman BEL  Félix Sellier BEL  Hector Tiberghien Paris-Tours
1924 BEL  Louis Mottiat LUX  Nicolas Frantz BEL  Jules Huyvaert Paris-Tours
1925 BEL  Denis Verschueren BEL  Auguste Mortelmans FRA  Jean Hillarion Paris-Tours
1926 SUI  Heiri Suter SUI  Kastor Notter LUX  Nicolas Frantz Paris-Tours
1927 SUI  Heiri Suter BEL  Gustave Van Slembrouck BEL  Georges Ronsse Paris-Tours
1928 BEL  Denis Verschueren FRA  Charles Pélissier FRA  Marius Gallotini Paris-Tours
1929 LUX  Nicolas Frantz BEL  Aimé Deolet BEL  Georges Ronsse Paris-Tours
1930 FRA  Jean Marechal FRA  Marcel Bidot BEL  Frans Bonduel Paris-Tours
1931 FRA  André Leducq FRA  Roger Parioleau BEL  Alfred Hamerlinck Paris-Tours
1932 FRA  Julien Moineau GER  Herbert Sieronski   Amulio Viarengo Paris-Tours
1933 FRA  Jules Merviel FRA  Antonin Magne   Ludwig Geyer Paris-Tours
1934 BEL  Gustave Danneels BEL  Romain Gijssels BEL  Félicien Vervaecke Paris-Tours
1935 FRA  René Le Grevès FRA  Roger Lapebie   Raffaele Di Paco Paris-Tours
1936 BEL  Gustave Danneels FRA  Fernand Mithouard BEL  Jules Coelaert Paris-Tours
1937 BEL  Gustave Danneels BEL  Frans Bonduel BEL  Edgard De Caluwe Paris-Tours
1938   Jules Rossi BEL  Albertin Disseaux FRA  Paul Maye Paris-Tours
1939 BEL  Frans Bonduel BEL  Lucien Storme BEL  Theo Pirmez Paris-Tours
1940 Net gefuer wéinst dem Zweete Weltkrich
1941 FRA  Paul Maye FRA  Albert Goutal FRA  Pierre Cloarec Paris-Tours
1942 FRA  Paul Maye FRA  Gérard Virol   Jules Rossi Paris-Tours
1943 FRA  Gabriel Gaudin BEL  Achiel Buysse BEL  Albert Hendrickx Paris-Tours
1944 FRA  Lucien Teisseire FRA  Louis Gauthier FRA  Louis Thietard Paris-Tours
1945 FRA  Paul Maye FRA  Joseph Goutorbe FRA  Emile Idee Paris-Tours
1946 BEL  Alberic Schotte FRA  Roger Prevotal FRA  Maurice De Muer Paris-Tours
1947 BEL  Alberic Schotte FRA  Emile Idee BEL  Albert Sercu Paris-Tours
1948 FRA  Louis Caput FRA  Robert Mignat FRA  Emile Idee Paris-Tours
1949 BEL  Albert Ramon ITA  Paul Neri BEL  Jacques Geus Paris-Tours
1950 FRA  André Mahé FRA  Urbain Caffi FRA  Guy Lapebie Paris-Tours
1951 FRA  Jacques Dupont ITA  Alfredo Martini FRA  Attilio Redolfi Paris-Tours
1952 FRA  Raymond Guegan BEL  Briek Schotte FRA  Louis Caput Paris-Tours
1953 BEL  Jozef Schils SUI  Ferdi Kubler FRA  Georges Gilles Paris-Tours
1954 FRA  Gilbert Scodeller FRA  Louison Bobet FRA  Pierre Michel Paris-Tours
1955 FRA  Jacques Dupont BEL  Alfred De Bruyne FRA  Jean-Marie Cieleska Paris-Tours
1956 FRA  Albert Bouvet BEL  Julien Schepens FRA  Louison Bobet Paris-Tours
1957 BEL  Alfred De Bruyne FRA  Louison Bobet ITA  Angelo Conterno Paris-Tours
1958 BEL  Gilbert Desmet BEL  Alfred De Bruyne FRA  François Mahe Paris-Tours
1959 BEL  Rik Van Looy NED  Coen Niesten BEL  André Noyelle Paris-Tours
1960 NED  Jo De Haan NED  Mies Stolker   Luis Otano Paris-Tours
1961 BEL  Jos Wouters BEL  Gilbert Desmet FRA  Anatole Novak Paris-Tours
1962 NED  Jo De Roo BEL  Frans Melckenbeeck BEL  Benoni Beheyt Paris-Tours
1963 NED  Jo De Roo GBR  Tom Simpson FRA  Raymond Poulidor Paris-Tours
1964 BEL  Guido Reybrouck BEL  Rik Van Looy BEL  Gustaaf Desmet Paris-Tours
1965[1] NED  Gerben Karstens BEL  Gustaaf Desmet BEL  Fernand Deferm Paris-Tours
1966 BEL  Guido Reybrouck BEL  Rik Van Looy BEL  Paul Lemeteyer Paris-Tours
1967 BEL  Rik Van Looy GBR  Barry Hoban FRA  José Samyn Paris-Tours
1968 BEL  Guido Reybrouck BEL  Walter Godefroot BEL  Eric Leman Paris-Tours
1969 BEL  Herman Van Springel BEL  Frans Verbeeck BEL  Roger Jochmans Paris-Tours
1970   Jürgen Tschan NED  René Pijnen BEL  Guido Reybrouck Paris-Tours
1971 BEL  Rik Van Linden ITA  Marino Basso NED  Gerben Karstens Paris-Tours
1972 BEL  Noël Vantyghem BEL  Joseph Huysmans BEL  Willy De Geest Paris-Tours
1973 BEL  Rik Van Linden BEL  Roger De Vlaeminck BEL  Frans Verbeeck Paris-Tours
1974[2] ITA  Francesco Moser FRA  Jean-Pierre Danguillaume - Tours-Paris
1975 BEL  Freddy Maertens BEL  Frans Van Looy BEL  Roger De Vlaeminck Tours-Versailles
1976 BEL  Ronald De Witte FRA  Raymond Poulidor FRA  Robert Bouloux Tours-Versailles
1977 NED  Joop Zoetemelk BEL  Johan De Muynck NED  Hennie Kuiper Tours-Versailles
1978 NED  Jan Raas BEL  Joseph Jacobs BEL  Guido Van Calster Blois-Montlhéry
1979 NED  Joop Zoetemelk ITA  Giuseppe Saronni NED  Jan Raas Blois-Chaville
1980 BEL  Daniel Willems FRA  Alain Vigneron BEL  Eddy Vanhaerens Blois-Chaville
1981 NED  Jan Raas BEL  Ferdi Van Den Haute BEL  Luc Colijn Blois-Chaville
1982 BEL  Jean-Luc Vandenbroucke ITA  Pierino Gavazzi BEL  Fons De Wolf Blois-Chaville
1983 BEL  Ludo Peeters NED  Adri van der Poel NED  Jan Raas Blois-Chaville
1984 IRL  Sean Kelly NED  Steven Rooks BEL  Bruno Wojtinek Blois-Chaville
1985 BEL  Ludo Peeters ITA  Moreno Argentin IRL  Sean Kelly Créteil-Chaville
1986 AUS  Phil Anderson FRA  Jean-Louis Peillon FRA  Charly Mottet Créteil-Chaville
1987 NED  Adri van der Poel NED  Teun Van Vliet ITA  Maurizio Fondriest Créteil-Chaville
1988 NED  Peter Pieters BEL  Jan Goessens IRL  Sean Kelly Paris-Tours
1989 NED  Jelle Nijdam BEL  Eric Vanderaerden BEL  Johan Museeuw Paris-Tours
1990 DEN  Rolf Sørensen AUS  Phil Anderson ITA  Maurizio Fondriest Paris-Tours
1991 BEL  Johan Capiot GER  Olaf Ludwig NED  Nico Verhoeven Paris-Tours
1992 BEL  Hendrik Redant GER  Christian Henn GER  Olaf Ludwig Paris-Tours
1993 BEL  Johan Museeuw ITA  Maurizio Fondriest RUS  Alexandre Gontchenkov Paris-Tours
1994 GER  Erik Zabel ITA  Gianluca Bortolami POL  Zbigniew Spruch Paris-Tours
1995 ITA  Nicola Minali UKR  Andrei Tchmil GER  Sven Teutenberg Paris-Tours
1996 ITA  Nicola Minali BEL  Tom Steels ITA  Giovanni Lombardi Paris-Tours
1997 UKR  Andrei Tchmil GBR  Maximilian Sciandri AUS  Henk Vogels Paris-Tours
1998 FRA  Jacky Durand ITA  Mirko Gualdi EST  Jaan Kirsipuu Paris-Tours
1999 BEL  Marc Wauters ITA  Gianni Faresin EST  Jaan Kirsipuu Paris-Tours
2000 ITA  Andrea Tafi BEL  Andrei Tchmil ITA  Daniele Nardello Paris-Tours
2001 FRA  Richard Virenque ESP  Óscar Freire GER  Erik Zabel Paris-Tours
2002 DEN  Jakob Piil FRA  Jacky Durand GER  Erik Zabel Paris-Tours
2003 GER  Erik Zabel ITA  Alessandro Petacchi AUS  Stuart O'Grady Paris-Tours
2004 NED  Erik Dekker GER  Danilo Hondo ESP  Óscar Freire Paris-Tours
2005 GER  Erik Zabel ITA  Daniele Bennati AUS  Allan Davis Paris-Tours
2006 FRA  Frédéric Guesdon NOR  Kurt Asle Arvesen AUS  Stuart O'Grady Paris-Tours
2007 ITA  Alessandro Petacchi ITA  Francesco Chicchi ESP  Óscar Freire Paris-Tours
2008 BEL  Philippe Gilbert BEL  Jan Kuyckx FRA  Sébastien Turgot Paris-Tours
2009 BEL  Philippe Gilbert BEL  Tom Boonen SLO  Borut Bozic Paris-Tours
2010 ESP  Óscar Freire ITA  Angelo Furlan BEL  Gert Steegmans Paris-Tours
2011 BEL  Greg Van Avermaet ITA  Marco Marcato DEN  Kasper Klostergaard Paris-Tours
2012 ITA  Marco Marcato BEL  Laurens De Vreese NED  Niki Terpstra Paris-Tours
2013 GER  John Degenkolb DEN  Michael Mørkøv FRA  Arnaud Démare Paris-Tours
2014 BEL  Jelle Wallays FRA  Thomas Voeckler BEL  Jens Debusschere Paris-Tours
2015 ITA  Matteo Trentin BEL  Tosh Van der Sande BEL  Greg Van Avermaet Paris-Tours

Um SpaweckÄnneren

BemierkungenÄnneren

<references \>

  1. Dat Joer gouf d'Course mat pignon fixe gefuer.
  2. De Gerben Karstens, Gewënner am Sprint, gouf wéinst Fuddele bei der Anti-Dopingkontroll diqualifizéiert.